AMD Radeon 7 GPU Açıklandı

AMD Radeon 7 GPU Açıklandı

AMD Radeon 7

AMD Radeon 7

CES 2019‘da AMD başkanı ve CEO Lisa Su, dünyanın ilk 7nm‘lik oyun GPU‘sunun adını Radeon VII olarak açıkladı. CNET’e göre Su, şirketin şimdiye kadar ürettiği en güçlü oyun GPU’su olduğunu iddia ediyor.

AMD, Radeon VII’nin CES’teki teknik yeteneği sergilendi ve Devil May Cry 5 üzerinden gösterildi. Su, oyunun 4K çözünürlükte saniyede 60 kare hızda çalıştığını söyledi. Ayrıca AMD’nin Vega 64 ile karşılaştırıldığında, çoğu oyunun Radeon 7‘de ortalama yüzde 25 performans artışı elde ettiğini belirtti. Battlefield V gibi bazı oyunlar yüzde 35 artışla aynı seviyeye ulaşabilir. Radeon VII’nin 16 gigabaytlık yüksek performanslı belleği ve bir terabaytlık bir ikinci bant genişliği olacak.

Radeon VII’nin 7 Şubat’ta piyasaya sürülmesi ve 700 dolara mal olması bekleniyor. Oyun GPU‘su Resident Evil 2 remake‘i, The Division 2 ve Devil May Cry 5 ile birlikte gelecek.

Radeon VII ile gelen üç oyun da bu yılın başlarında çıkıyor. Resident Evil 2‘nin yeniden yapılması, oyun GPU’sundan önce piyasaya sürülmesi planlanan tek oyundur. Xbox One, PS4 ve PC için 25 Ocak’ta çıkacak. The Division 2 ve Devil May Cry 5 aynı sisteme geliyor. Birincisi 12 Mart’a, ikincisi ise 8 Mart’a gelecek. Bu yüzden, birinci gün Radeon VII’yi alsanız bile, onunla birlikte gelen iki oyunda beklemeniz gerekecek.