AMD Ryzen 5000XT AM4 işlemci serisini yüksek frekanslı olarak hazırlıyor

AMD Ryzen 5000XT AM4 işlemci serisini yüksek frekanslı olarak hazırlıyor

AMD Ryzen 5000XT geçen neslin güncellemesi gibi görünüyor ve şirketin belirli bir platform için oluşturulmuş son çıkışı olarak değerlendirilebilir. Son olarak, “XT” serisi Ryzen 3000’lerde yer aldı, 2019’da Intel Comet Lake işlemcileriyle rekabet etmek için piyasaya sürülen ve o dönemde AMD’nin pazar payını yiyen seriydi. İşlemciler, AMD’nin son sunumunun, Pekin’deki AI PC Zirvesi sırasında gerçekleşen etkinlikle birlikte tanıtıldı.

Ne yazık ki, AMD yeni XT işlemcileri hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamadı ve onları resmi olarak tanıtmadı, bu yüzden henüz spesifikasyonlar doğrulanmadı, ancak geçmişte olduğu gibi, XT serisi genellikle Ryzen’a kıyasla yüksek saat hızlarıyla gelir ve XT olmayan analizlerinden pek fazla farklılık göstermez, bu yüzden basit bir güncelleme olarak adlandırılırlar. Muhtemelen Ryzen 5000XT serisinden de aynı şeyi bekleyebiliriz ki bu da onların orta seviye pazarlarda rekabetçi bir konum elde etmelerini sağlayacak.

Geçmişte AMD Ryzen 3000XT işlemcileri, XT olmayan yongalara göre saat hızında 100 MHz artış gösterdi, bu nedenle gelecekteki aile için de bunu beklemek mantıklı. Ryzen 5000XT’in güncellenmesi hakkındaki söylentiler 2021’de ortaya çıktı, ancak henüz resmi onay bekleniyor.

AMD, sunum slaytını “Her fiyat noktasına saldırı” olarak adlandırdı ve bu da altında açıkladıkları model yelpazesini dikkate aldığımızda mantıklı görünüyor. Ayrıca, AMD Ryzen 8000 serisinden yeni APU’lar da piyasaya sürülecek, özellikle Ryzen 7 8700F ve Ryzen 5 8400F, muhtemelen iGPU’ları devre dışı bırakılacak ve erişilebilirliği sınırlandırılacak, ancak bu henüz net değil.

Buradaki ilginç nokta, AMD’nin orta bütçeli segmentten faydalanma planları ve Ryzen 5000XT’in piyasada ciddi bir büyüme getireceği gibi görünüyor. AM4 soketi hala aktif ve 7 yıl sonra hala güçlü ve rekabetçi bir seçenek olarak kalıyor hazır sistemler ve bütçeli montajlar için.