AMD’ye Göre PS5 ve Xbox Series X Yıl Sonunda Sunulacak

AMD’ye Göre PS5 ve Xbox Series X Yıl Sonunda Sunulacak

Bazı uzmanlar, devam eden koronavirüs salgınının yeni nesil konsolların, yani PlayStation 5 ve Xbox Series X'in piyasaya sürülmesini geciktirebileceğini düşünüyor. Her iki cihaz için de en önemli bileşenlerin üreticisi olan AMD'ye göre böyle bir durum gerçekleşmeyecek, her iki platform da planlandığı gibi piyasaya çıkacak, yani bu yılın sonunda. AMD CEO’sunun açıklaması ise şu şekilde:

“Yeni konsolların, yani PlayStation 5 ve Xbox Series X lansmanını desteklemek için üretimi artıracağımızdan, yarı özel ürünlerden elde edilen gelirlerin yılın ikinci çeyreğinde ve ikinci yarısında artmasını bekliyoruz.”

Elde edilen raporlar, Sony ve Microsoft'tan alınan bilgilerle tutarlı görünüyor. Tabii ki küresel durumun yine de şirketleri planlarını değiştirmeye zorlayacağını göz ardı edemeyiz. Ancak şimdilik gelecek nesil konsolların lansmanı etkilenmiyor gibi görünüyor. Kafaya takılan soru stoklarla ilgili. Son haberlere göre mağazalardaki PS5'lerin sayısının başlangıçta PlayStation 4'tekinden daha sınırlı olabileceğini öne sürülüyor.

AMD Resmi Web Sitesi

PlayStation 5 Resmi Web Sitesi

Xbox Series X Resmi Web Sitesi