Among Us Crewmate Nasıl Oynanır?

Among Us Crewmate Nasıl Oynanır?

Innersloth’ın Among Us oyunuyla biraz zaman geçirdiyseniz, Crewmate/Impostor dinamiğine aşinasınızdır. Çoğu zaman, tüm hedeflerinizi tamamlamakla veya tüm Crewmate’i katletmeden önce gruptaki Impostorları keşfetmekle görevlendirilmiş bir Crewmate rolüne atanacaksınız. Oyunun “iyi adamlarından” biri olmak istiyorsanız, Among Us’da Crewmate olarak nasıl oynanacağını anlamanıza yardımcı olmak için bu kılavuzu bir araya getirdik.

Among Us’da Crewmate Olarak Nasıl Kazanılır?

Crewmate olarak Among Us oyununu kazanmanın iki yolu vardır. İlk olarak, siz ve diğer Crewmate, ekranın sağ üst köşesindeki yeşil ilerleme çubuğunu doldurarak tüm görevlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu, galibiyet ekranını tetikleyecek ve maçı sonlandıracaktır. Bir Crewmate bir Impostor tarafından öldürülse bile, oyunu kazanmak için görevlerini hayalet olarak tamamlamaları gerekeceğini bilmek önemlidir.

Ayrıca, Impostorları keşfedip onları havalandırmadan çıkararak Among Us’da oyun da kazanabilirsiniz. Cesetler bulunduğunda veya bir acil durum toplantısı yapıldığında, Impostor olduğundan şiddetle şüphelenilen bir oyuncuya oy vermeyi seçebilirler. Oyun ayarının ne olduğuna bağlı olarak, bir maçta bir ila üç Impostor olabilir. Tüm Impostorlar gemiden atıldığında, zafer ekranı açılır ve maç sona erer.

Among Us Impostor Nasıl Bulunur?

Bir Crewmate olarak, Impostorları doğru bir şekilde tanımlayıp ifşa edebilmeniz çok önemlidir. Crewmate arkadaşlarını yanlış bir şekilde suçlamak ve kovmak, bir maçı kaybetmenin kesin yoludur. Birini Impostor olmakla suçlayacaksanız, bunu yedekleyecek bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun. Impostorların Among Us’da kimler olduğunu doğru bir şekilde belirlemek için dikkat etmeniz gereken temel faktörler ve özellikler vardır.

Öncelikle, birini öldürdüğünü veya havalandırma kullandığını görürseniz, sorgulamadan Impostor olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Crewmate havalandırma deliklerini kullanamaz, bu yüzden gerçekten gerekli başka bir kanıt yoktur. Ayrıca, diğer Crewmate’lere tanık olduğunuz şeye ikna etmeniz gerekecek. Bir Impostor yakalandığını bildiğinde, genellikle senaryoyu ters çevirmeye çalışır ve bir oyuncuyu öldürenin ya da havalandırma deliğini kullanan kişinin siz olduğunu söyler. Başka tanık yoksa siz suçlu duruma düşebilirsiniz.

Bu nedenle, diğer Crewmate’i Impostor’un kim olduğuna ikna etmek için her zaman ek bilgiye ihtiyacınız olacak. Bir görevi yaptığınızı veya bir sabotajı tamir etmeye yardım ettiğini gördüklerini doğrulayan bir Alibi'ye sahip olmak, başka bir oyuncunun Impostor olduğunu kanıtlamaya çalışırken masumiyetinizi korumanıza yardımcı olacaktır. Diğer oyuncu bir görevi yaptığını kanıtlayamazsa veya cesetten uzak bir yerde bulunuyorsa, oylanmaları daha olasıdır.

Among Us’da Impostor Nasıl İşfa Edilir?

Öldürme ve havalandırma deliklerine atlamanın dışında, sizi bir Impostor’a yönlendirebilecek diğer şüpheli oyuncu davranışlarına dikkat edin. Birisi amaçsızca dolaşıyor gibi görünüyorsa, onu yakından izleyin. Ayrıca, takip edildiğinizi veya kovalandığınızı hissediyorsanız, Impostor’u caydırmak için diğer oyuncularla bir yere gitmeye çalışın. Ciddi durumlarda, acil durum toplantısı düğmesine gidin. Oyun başına acil durum toplantısı düğmesini yalnızca bir kez kullanabileceğinizi unutmayın, bu nedenle akıllıca kullanın.

Impostorların sıradan bir Crewmate gibi görünmek için sahte görevler yaptığı da bilinmektedir. Bir oyuncunun bir görevi taklit ettiğinden şüpheleniyorsanız, görevi bitirirken izleyin ve yeşil görev çubuğunun ilerleyip ilerlemediğine bakın. Olmazsa, birini bir görevi taklit ederken yakaladınız. Bazı görevlerin tamamlandığını gösteren görsel ipuçları vardır. Örneğin, biyolojik tarama görevi.

Biyolojik taramadan bahsetmişken, bu, bir oyuncuyu Crewmate olarak %100 aklamanın kolay bir yoludur. Impostorlar biyolojik tarayıcıya adım atamazlar ve bir tarama alamazlar, bu yüzden birinin bunu yaptığını görürseniz, kesinlikle bir Crewmate’dir. Diğer Crewmate’leri aklamak için, şüpheli havuzunu daraltmaya yardımcı olur.

Toplantılara gelince, diğer oyuncuların birbirleriyle nasıl etkileşim kurduğuna dikkat edin. Hızlıca bir başkasına oy veren belirli bir oyuncu varsa, dikkatini kendisinden başka yöne çekmeye çalışan bir Impostor olma ihtimali vardır. Impostorlar, kendilerinden başka bir oyuncudan şüphelenen kişilere son derece uyumlu olma eğilimindedir. Sürekli olarak birbirlerine kefil olan ve kendilerini beladan uzak tutan iki oyuncu fark ederseniz, dikkatli olun. Birbiri için çalışan iki Impostor olabilir.

İlgili Yazı: Among Us Impostor Nasıl Oynanır?