Among Us Impostor Nasıl Oynanır?

Among Us Impostor Nasıl Oynanır?

Among Us oyunu başladığında, Crewmate mi yoksa Impostor mu olduğunuz size açıkça belirtilecek. Impostor olarak seçildiyseniz, yalan söyleme becerilerinizi test etmenin zamanı geldi.

Among Us Impostor Olarak Nasıl Kazanılır?

Impostor olarak Among Us oyununu kazanmanın birkaç yolu var. Hayatta kalanların sayısı kalan Impostorların sayısına eşit olana kadar tüm mürettebat üyelerini yavaşça öldürebilirsiniz. Ayrıca haritanızdan geminin O2'sini (oksijen) sabote edebilirsiniz, bu da çok uzun süre tamir edilmezse gemideki herkesi öldürür. O2, mürettebatı istenen bir konuma göndermeye zorlamanın en iyi yoludur. Bu nedenle en çok ihtiyacınız olan ana kadar bu yeteneği elinizde tutmanızı öneririz.

O2'yi onarmak çok zor olmadığından, Among Us’da galip gelmenin en iyi yolu yalan söylemek ve yol boyunca mürettebatı öldürmek ya da gemiden atılması için son birkaç oyuncuyu kandırmaktır.

Oyuncuları Kandırın

Crewmate’den birini öldürdüğünüzde, cansız bedeni bir oyuncu tarafından bildirilene kadar yerde kalacaktır. Bir ceset bildirildikten sonra, canlı oyuncular, bedenin koşullarını tartışabilecekleri ve eylemi kimin yaptığını belirleyebilecekleri bir toplantıya katılacaklar. Oyuncular daha sonra şüpheli katili hava kilidinden çıkarmak için oy kullanabilir veya yeterince güçlü bir dava oluşturmaya yetecek kadar bilgi yoksa oylarını boş kullanabilirler. Impostor da cesetleri bildirebilir, ancak dikkatli olun. Her turda bir cesedi bildiren aynı kişi olmak, kendinizi Impostor olmakla suçlatmanın kesin bir yoludur.

Impostor olarak, dikkatleri üzerinize çekmemek isteyeceksiniz. Kimsenin sizi öldürürken, havalandırma deliğini kullanırken veya bir cesedin yanında garip bir şekilde dururken görmesine izin vermeyin. Bunlar Among Us’da bir Impostor olarak yakalanmanın en kolay yollarıdır. Sürekli bir mazerete ihtiyacınız var. Kefil olabilecek ve sizi belirli bir yerde gördüklerini söyleyebilecek veya bir görevi yaparken sizi izleyebilecek en az bir başka oyuncu olduğundan emin olun. Bu, şüpheyi sizden hızla uzaklaştıracaktır.

Bir yerine iki Impostor ile oynamak çok daha kolaydır. İkinci Impostor, zaman zaman sizin yerinize kendini feda edecektir. Zor durumlarda, diğer Impostor’a yönelik suçlamalar da sırtınızdaki yükü azaltabilir ve bu da oyunun daha da ilerlemesine olanak sağlar.

Diğer oyuncuları oyundan atamayacak kadar gergin ve tetikte olmadığınızdan emin olmanız da önemlidir. En ufak bir tuhaf davranış gösterirseniz ve birisini gemiden atmak için anında oy kullanırsanız, dikkat hızla size dönecektir. Ortada oynamaya çalışın, sorgulanmayı bekleyen sessiz oyuncu olmayın, ama fazla da dikkat çekmeyin.

Sahte Görevler Yapın

Deneyimli oyuncular, bir Impostor olarak performans sergileme yeteneklerini önemli ölçüde geliştirmek için oyunun küçük yönlerini bulacaklar. Bunun en iyi yöntemi sahte görevler yapmaktır. En az bir veya iki görev konumuna aşina iseniz, oraya gidin ve hareketsiz durun. Geçen oyuncular bir görev yaptığınızı varsayacaklar ve hatta bir sonraki toplantıda masum olduğunuza inanacaklardır.

Ancak bir görevi taklit ederken çok dikkatli olun. Among Us’un usta oyuncuları, bazıları tamamlandığında görsel ipuçları verdiği için birisinin gerçekten bir görev yaptığını doğrulamak için beklemektedir. Örneğin, çöp kanalını tamamlarken, oyuncular enkazın geminin altından uzaya çıktığını görebilirler. Sağ üst köşedeki yeşil görev çubuğu da tamamlanan her görevle birlikte ilerleyecektir. Çubuk hareket edene kadar (başka bir oyuncunun bir görevi tamamlamasının bir sonucu olarak) etrafta durmaya çalışın ve görsel ipuçlarıyla görevlerden kaçının.

Çoğu oturumda, Impostor'u keşfetme ve ifşa etme konusunda becerikli birkaç yetenekli oyuncu var. Bu oyuncular önceden halletmeniz gerekir. Impostor koşusuna başladığınızda grubun dedektiflerinin ilk katledilenler olduğundan emin olun. Bu, kazanma şansınızı önemli ölçüde artıracaktır.

Sabotajlarınızı Kullanın

Sabotajlar, Impostor için harika bir araçtır. Haritayı ve oyun alanını manipüle etmek için kullanılabilirler, bu da bir Crewmate’i gemiden atmayı ve masumiyetinizi korumayı kolaylaştırır. Oyuncuların belirli bir yere girmesini veya çıkmasını engelleyerek kapıları geçici olarak kilitleyebilirsiniz. Ayrıca ışıkları söndürebilir, oyuncu görünürlüğünü minimuma indirebilir, sahneyi kolaylıkla öldürmenize ve kaçmanıza göre ayarlayabilirsiniz.

Bir Impostor olarak, haritaya yapılan sabotajları onarabilirsiniz. Işıkları tekrar açan ve çalıştıran oyuncu olduğunuzu veya O2'yi düzelttiğinizi söylemek, masumiyetinizi kanıtlamaya çalışırken işe yarayacaktır.

İlgili Yazı: Among Us Crewmate Nasıl Oynanır?