Anakart Üreticileri AMD Zen 5 İşlemcilerinin Çıkışına Hazırlanıyor

Anakart Üreticileri AMD Zen 5 İşlemcilerinin Çıkışına Hazırlanıyor

AMD Granite Ridge işlemci ailesi yakında piyasada olacak. Masaüstü AM5 platformu için yeni işlemciler Zen 5 mimarisine dayanacak ve mevcut bilgilere göre bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak. AMD’nin ortakları arasında ASUS gibi firmalar da bu olaya aktif bir şekilde hazırlanıyor ve anakartlarının güncel BIOS sürümlerine Granite Ridge desteği ekliyorlar.

ROG Crosshair X670E ve ROG Strix X670E anakartlar için son BIOS sürümlerinde, ASUS DDR5 bellek modüllerini 64 gigabayt’a kadar desteklemeye başlarken aynı zamanda AGESA’yı 1.1.7.0 sürümüne güncelledi. Bu güncelleme, muhtemelen Ryzen 9000 masaüstü serisinin bir parçası olacak olan Granite Ridge işlemcileriyle uyumluluk sağlıyor.

Granite Ridge işlemci serisinin piyasaya sürülme tarihleri hakkında konuşursak, örneğin Ryzen 8000G yongalarını desteklemeye başlayan anakartların BIOS’ları, çıkışlarından beş ay önce konfigüre edilmeye başladı. Yani AMD Zen 5 masaüstü işlemcilerini muhtemelen yaklaşık altı ay sonra satın alabilirsiniz. Yeni “kırmızı” işlemci nesli hakkında resmi ayrıntılar, 2024 Computex fuarında bekleniyor.