Angry Birds 10 Yaşında !

Angry Birds 10 Yaşında !

    Yıllar önce hayatımıza giren ve tüm dünya da milyonlarca oyuncuya sahip olan mobil oyunlarının abisi sayılabilecek Angry Birds, bugün 10 yaşına girdi. İlk çıktığı günden itibaren popülaritesi asla kaybolmayan oyun, sürekli güncellemelerle oyuncularını aktif tutmaya çalıştı. Oyunda yer alan domuzlarla mücadele elen kuşları konu alan oyun, hemen hemen her yaştan insana hitap edebiliyor.

       Zaman geçtikçe piyasaya başka versiyonları çıkan Angry Birds’in en bilinen versiyonları ise Angry Birds Epic ve Angry Birds Go! olarak biliniyor. RPG dünyasına Angry Birds Epic versiyonuyla katılan oyun daha sonra Angry Birds Go! ile oyunu bambaşka bir boyuta taşıdı ve araba yarışı macerasına başladı.

 

      Mobil platformla sınırlı kalmayan Angry Birds, sinema dünyasına da katıldı. Büyük seyirci kitlelerine sahip olan Rio ve Star Wars filmlerine uyarlanan Angry Birds, hemen ardından 2016 yılına gelindiğinde başrol’de oyunun içerisinde yer alan kuşların olduğu film, beyaz perdeye çıktı. Son olarak 10. yılına özel televizyon dizisi olacak olan Angry Birds, takipçilerini televizyon başından kaldırmayacağa benziyor.

     Angry Birds, piyasaya sürülmesinin üzerinden yıllar geçse de uygulama marketlerinde şu anda bile yoğun bir ilgiye sahip. Şu ana kadar tüm platformlarda yaklaşık olarak 4.5 milyar indirmeye sahip olan oyun, akıllı telefonların haricinde, konsollarda ve televizyonlarda da oynanabiliyor.

     Oyunun 10.yılına özel resmi sitesinden bir zaman çizelgesi yayınlandı. Bu zaman çizelgesinde oyunun ilk olarak piyasaya sürüldüğü 2009 yılından itibaren günümüze kadar kuşların başından geçen maceraları anlatıyor. Sizde yayınlanan zaman çizelgesine bakmak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.