Apex Legends Nedir?
Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen bir Battle Royale oyunudur. Bir karakter seçip, 60 kişiyle uçaktan atlıyoruz.
Karakterlerimiz 3 sınıfa ayrılıyor.
Oyun içerisinde coinlerle silahlarımızı boyayabilir, karakterlerimize yepyeni kostümler giydirebilir ve bazı kozmetikler alabiliriz. Sadece coin değil, Apex Pack dediğimiz kasalardan alarak rastgele kozmetikler düşürebiliriz.
En fazla 3 takım arkadaşımızla karakter seçtikten sonra beraber arenaya atlayıp, yerden bulduğumuz zırhlar, kalkanlar, iksirler, teçhizatlar, silah eklentileri, cephaneler ve silahlar ile rakiplerimizi alt etmeye çalışıyoruz.
Apex Legends Hakkında Görüşüm
Apex Legends bana Fortnite, Pubg, Overwatch karışımı bir oyun gibi geldi. Overwatch’ı severek oynayan birisi olarak, bir Battle Royale oyununda karakter seçip haritaya atlamak birazcık garip geldi. Ayrıca karakterlerin yeteneklerini kullanırken çok bekliyoruz. Overwatch’tan sonra çok garip geldi. Apex Legends’in cooldown süreleri baya fazla, eğer akıcı ve seri bir oyun olacaksa (öyle olması gerekiyor bence) cooldown sürelerinin azaltılıp, karakterlerin özelliklerine nerf gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
Haritaya gelirsek, bence harita 60 kişiye göre oldukça büyük. Birazcık daraltılması gerek. Haritada oynarken uzun bir süre rakip arıyorum ve rakip aramak gerçekten sıkıcı oluyor.
Oyunun arkadaşlarla beraber oynanmasını tavsiye ediyorum. Solo mod maalesef yok. Tek başınıza oynarken rastgele kişilerle eşleşiyorsunuz. Toksik tipler gelebiliyor arada.
En sevmediğim karakter ise Mirage. Sürekli hologramına ateş ediyorum :/ Çok sinir bozuyor.
Apex Legends Oynayış
Apex Legends’de bildiğimiz üzere 8 karakterden birini seçiyoruz. Karakter seçebilmemiz oyunun atmosferini baya değiştiriyor. Support karakterler genellikle zayıf oluyor ve attack karakterler Support karakterleri saniyeler içinde alt edebiliyor. Takımda hep beraber olmanız gerek yoksa 3 kişi birlikte size saldırabilirler. Eğer bir Apex Legends komandosu değilseniz oradan sağ çıkmanıza ihtimal bile veremiyorum :/
Loot konusuna gelirsek, loot bölgeleri; Düşük Loot, Orta Düzeyde Loot, Yüksek Loot olmak üzere 3 sınıfa ayrılıyor. Düşük Loot kısmında pek bir şey bulamazsınız. Orta Düzeyde Loot kısmında ise eh işte denilebilecek kadar şeyler bulabilirsiniz. Yüksek Loot kısmında ise hiçbir şey bulamazsınız çünkü sizden önce oraya inen milyonlarca oyuncu bölgeyi lootlamıştır bile. Şaka bir yana yüksek loot bölgelerinde baya güzel şeyler bulabilirsiniz.
Hadi gelelim teçhizatlara! Oyunda teçhizatlar hayati bir önem taşıyor. Dürbünler, bayılınca kullanabileceğiniz kalkanlar ve daha fazlası! Silahlarınızı teçhizatlar sayesinde daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca güzel zırhlar giyinebilir, kask takabilirsiniz.
Canınız mı azaldı, support karakteriniz mi yok! Karşınızda iksirler ve sağlık kitleri. Kalkan iksirlerinden tut şırıngalara sağlık çantalarına kadar hepsinden var.
Savaşırken yere düştünüz ve bir kalkana ihtiyacınız var. Ama Tank karakteriniz yok. Merak etmeyin, Lifeline sizi kurtarırken robotu sayesinde bir kalkan açacaktır.
Keskin nişancı tüfeğiniz var ve bir tepeye çıkmak istiyorsunuz. Eh, tepe çok yüksek tırmanmakda riskli. Karşınızda Pathfinder robotumuz! O size çoktan bir kanca vericektir bile, endişe etmenize gerek yok.
Rakipleri stratejik bir şekilde yakalayıp öldürmek gerek. Bu durumda Bloodhound ve Mirage devreye giriyor. Mirage kendisinin bir hologramını oluştururken, Bloodhound ise etrafı tarıyor.
Bir çatışmadayız. Kalkana ve rakibi zehirlemeye ihtiyacımız var. Bu durumda Gibraltar ve Caustic bize yardımcı olabilir. Gibraltar kalkan açarken, Caustic etrafı toksik bir gazla sarabilir.
Rakiplere arkadan baskı uygulamayız. Bu iş için Wraith uygun. Portal açabilir.
Kaçmamız gerek! Bangalore sis bombası atabilir. Sis sayesinde kolaylıkla sıyrılabiliriz.
İyi bir takım arkadaşlarınız ve stratejiniz oldukça kolaylıkla kazanabilirsiniz. 🙂