“Tamamen Yalan”: Jez Corden, Hellblade 2’nin PS5’e çıkacağıyla ilgili son söylentileri yorumladı

“Tamamen Yalan”: Jez Corden, Hellblade 2’nin PS5’e çıkacağıyla ilgili son söylentileri yorumladı

Şu anda, PlayStation 5 için Senua’s Saga: Hellblade 2’nin piyasaya sürülmesine dair hiçbir plan olmadığını ünlü içeriden bilgi sızdıran Jez Corden açıkladı. Bu açıklama, Ninja Theory’nin Hellblade 2’nin PS5 için portu üzerinde zaten çalıştığına dair yeni çıkan söylentiye yanıt olarak yapıldı.

Bu yılın Şubat ayında, farklı Xbox konsolu özel oyunlarının çoklu platform olacağına dair büyük bir bilgi akışı ortaya çıktı. Microsoft, uzun süren dedikoduların ardından 15 Şubat’ta Özel Xbox Podcast adlı özel bir bölüm yayınladı. Şirketin liderleri Phil Spencer, Sarah Bond ve Matt Booty, 22 dakika boyunca, dört Xbox oyununun gerçekten diğer platformlara geleceğini doğruladılar. Belirli oyunları ismen belirtmemiş olsalar da sonradan Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves ve Grounded’ın bu oyunların arasında olduğu doğrulandı.

Bu gelişme, Xbox’tan dört oyunun başka platformlarda da yayınlanabileceği yönündeki ek spekülasyonları körükledi. Bu tür iddialardan biri, Senua’s Saga: Hellblade 2’nin PS5’e geleceği yönündeydi ve bunu belirtirken “dört ayrı kaynağa” atıfta bulundu. Jez Corden hemen bu dedikoduyu yalanladı ve “tamamen uydurma” olarak nitelendirdi. Bu, Corden’ın Starfield’ın yakın gelecekte PS5 için piyasaya sürüleceği iddiasını da yalanlamasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Senua’s Saga: Hellblade 2, 21 Mayıs 2024 tarihinde PC ve Xbox Series platformlarında piyasaya sürülecek.