Apex Legends Karakter Hit Box’larında Değişiklikler Olacak

Apex Legends Karakter Hit Box’larında Değişiklikler Olacak

Apex Legends Karakter Hit Box Değişiklikleri

Apex Legends Karakter Hit Box Değişiklikleri

Apex Legends hayranları, lansmanından kısa bir süre sonra, oyunun en büyük oyuncu karakterlerinin, en küçük karakterlerinden daha kolay vurulduğundan şikayet ediyorlar. Geliştirici Respawn Entertainment bunları dikkate alıyor ve Reddit’te yakın zamanda birkaç karakteri yeniden dengelemek için değişiklikler yapacağını açıkladı.

Respawn‘ın Reddit’teki yazısı, zaten oyunda olan ve silah değişikliklerini yapan yeni bir güncelleme içeriyordu ve stüdyonun bu tasarım değişikliklerini yapma yaklaşımının temkinli olmak ve gerçekleştiğinde iyice test edilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Birkaç değişiklik en son güncellemenin bir parçası, ancak karakter hit box’larını ele alan değişiklikler, bu ayın ilerleyen zamanlarında daha ayrıntılı olarak inceleneceğinden arka planda tutuluyor.

Bir “hit box“, etkileri bir oyun karakterindeki görünmez alandır. Bir mermi hit box’ın içindeki bir karaktere çarptığında, karakter zarar görür. Ama bir atış bunun dışına çıkarsa, vuruş sayılmaz. Apex‘teki büyük karakterler benzer şekilde büyük hit box’lara sahiptir. En büyüğü Gibraltar, ardından Caustic ve Pathfinder geliyor. Bu, onları daha küçük karakterlerden daha kolay vurmak anlamına gelir. Ama bu kısmen tasarımdan kaynaklanıyor. Respawn’a göre, bu karakterlerin daha geniş yüzey alanlarının yetenekleriyle dengelenmesi anlamına gelir, böylece oyundaki tüm karakterlerin kabaca aynı güce, yaşayabilirliğe ve kazanma hızına sahip olmaları gerekir.

Yine de, oyuncular en büyük karakterdeki hit box’ların çok büyük olup olmadığını tartıştılar ve hit’leri test eden oyuncular, bazı hit box’ların biraz riskli olduğunu keşfetti. Mesela, robot Pathfinder’in hit box’ı, asıl karakter modelinden biraz daha büyüktür ve bacakları arasında, asıl çerçevesinden biraz daha aşağıya uzanır.

Respawn, bu daha büyük karakterlerde değişiklik yaptığını yazdı. Geliştirici Caustic, Pathfinder ve Gibraltar, hit box’larını küçültüyor ve karakter modelleriyle eşleşecek şekilde daha iyi hale getiriyor. Respawn ayrıca, gerektiğinde daha fazla değişiklik yapacağını söyledi, ancak bunlar, bu karakterlerin yeteneklerini güçlendirmeyi de içerebilir, çünkü hit box’larla uğraşmak, oyuncuların alışması uzun zaman alan büyük ayarlamalardır.

Diğer karakterler de bazı küçük düzeltmeler alıyor. Hem Wraith’in hem de Bangalore’in, kaçış yetenekleri bir miktar azaltılıyor. Bangalore’nun ateş altında koşu hızını artıran pasif yeteneği, % 40’lık bir hız artışından % 30’a düşürülmekte ve Wraith’in Into The Void yeteneğindeki cooldown, onu yenilebilir kılan 20 saniyeden 25 saniyeye yükselmektedir.

Respawn, Sezon 1‘in Apex için ne zaman başlayacağını henüz açıklamamıştır ve bu nedenle onunla birlikte gelen dengeleme güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı henüz net değildir.