Apex Legends Nintendo Switch'e Geldi

Apex Legends Nintendo Switch'e Geldi

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts. tarafından yayınlanan, ücretsiz bir Battle Royale oyunu olan ve Titanfall ile aynı evrende geçen Apex Legends; PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 4 Şubat 2019'da piyasaya sürüldü. Geçtiğimiz günden itibaren artık Nintendo Switch'te de boy gösterecek olan popüler battle royale oyunu oyunseverleri mutlu etmeye devam ediyor. 

Xbox, PlayStation ve PC'de yıllarca kullanılabilir olduktan sonra EA, nihayet battle royale nişancısını Nintendo'nun el konsoluna getirdi ve birçok Nintendo Switch oyuncusu bir anda oyunu oynamaya başladı. Bu büyük ortaklık sayesinde her iki tarafta bu olaydan olumlu şekilde etkileneceğini söyleyebiliriz. 

Apex Legends'ın yeni Nintendo Switch sürümü piyasaya çıktığında platformlar arası oynanış sunuyor yani diğer Switch oyuncularının yanı sıra Xbox, PlayStation ve PC'deki oyuncularla ve onlara karşı oynayabilirsiniz. Ancak, oyuncuların bu diğer platformlarda gerçekleştirdiği herhangi bir ilerleme veya satın alma söz konusu değil. Yani Xbox, PlayStation veya PC'de daha önce Apex Legends'ı oynadıysanız Nintendo Switch'te oyuna sıfırdan başlamak zorunda kalacaksınız. 

Chad Grenier'in yaptığı röportajda Apex Legends oyun direktörü Respawn'ın çapraz ilerleme sunmasını engelleyen, anlaşmaya bağlı, yasal ve teknik sorunların çözülmesi gereken bir dizi sorun olduğunu açıklıyor. “Çözmemiz veya birleştirmemiz gereken, çeşitli kullanıcılar için mevcut olan birden fazla hesabın karmaşık bir sorunu, diğer platformlarda satın alma ve bunları devretme ile gezinmemiz gereken yasal ve sözleşmeye dayalı şeyler ve ayrıca bazı teknik zorluklar var.” Kısaca yapılan açıklamalarda  çarpraz ilerlemenin bir an önce düzeltileceği fakat bunun o kadar kolay birşey olmayacağı açıklandı.