Stellar Blade Canavarları Gerçek Kil Modellerinden Yaratıldı

Stellar Blade Canavarları Gerçek Kil Modellerinden Yaratıldı

Stellar Blade’ın önemli özelliklerinden biri, Naytiba (Naytibas) olarak adlandırılan yaratıklardır ve Eva’ya bir hayli zorluk çıkarmayı vaat ediyorlar. Kil türünden bir ırk olarak tasarlanan Naytibalar, gerçekliği ve hayali birleştiren, korkutucu bir tasarıma sahiptir.

Güney Koreli canavar tasarımcısı Hi-Chol Chang’a göre, Stellar Blade’teki kötü yaratıklar “insanlığı yok etmek için yeterince güçlü, bilinmeyen bir varlık olarak” tasarlandı. İnanılmaz yeteneklere sahip olmalarının yanı sıra, gerçek hayvanlarla uzayın fantastik varlıklarının birleştiği bozulmuş bir görünüme sahiptirler.

Bu varlıklar hiç var olmamış oldukları için gerçekçi olmaları beklenmiyordu. Aslında, onları başka bir ırk veya tür temsilcileri gibi görünmelerini istedik. Yine de, yakından bakarsanız, Dünya’da var olan yaşamla ilişkili görünen bazı tasarımlar var ve oyunu oynadığınızda nedenini anlayacaksınız.

Naytibaları Stellar Blade evrenine taşımadan önce, stüdyoda her bir yaratığın kil modelleri oluşturuldu. Konsept sanat departmanının başkanı Chang Min Lee’ye göre, bu aşama, iletişimin koordinasyonu ve her düşmanın form ve oranlarının belirlenmesi açısından önemliydi.

İlk eskizler bir hafta veya iki içinde tamamlanabilir. Bu noktadan sonra, form oluşturma işlemi yaklaşık iki ila üç ay sürer ve bu süre boyunca birçok analiz ve düzeltmeler yapılır. Diğer ekiplerle yapılan görüşmelerde, vücut oranları, uzaktan saldırı yöntemleri ve diğer saldırı ve savunma öğelerinin gerekli parçaları belirlenir ve onaylanır. Ayrıca, şekli görerek ve gerçek heykeli dokunarak yönlendireceğimiz şekilde düzenlemeler yapılır.

Tarama işleminden sonra, 3D modelleme ekibiyle fikir alışverişi yaparız. Pratik sorunlar ve verimlilik sorunları hakkında tartışmalar yaparız, örneğin 3D model oluştururken hangi detayların korunması gerektiği ve gereksiz yapının olup olmadığı. Tüm süreç boyunca tasarıma ayrıntılı düzeltmeler yaparız ve nihai ürün üzerinde çalışırız.

Lee, Stellar Blade’teki canavarların oluşturulmasında yaklaşık 100 kg kil kullanıldığını düşünüyor. Naytibalar arasındaki farklılıkların ve “kardeş” patronlar Gigas ve Stalker’ın benzerliklerinin izlendiğine dikkat ettiler.

Gigas ve Stalker, bir tür akraba varlıklardır. İkisi de hareketli testere biçimlerine sahiptir ve Eva’nın onlardan korku ve tehdit hissetmesini istedim. Kelime anlamıyla “karga” olan Raven, büyük kanatları ve kuş benzeri özelliklere sahiptir. Kavramda korku ve karanlığı temsil etmek için siyah rengi seçtik.

İlk Gigas ve Stalker konsepti üzerinde çalışırken, onları “fanatik kardeşler” diye adlandırmak eğlenceliydi. Bazı patron canavarları “açılır-kapağı” olarak adlandırdık, ancak ne olduğunu ve neden olduğunu kendiniz keşfetmeniz gerekecek.

Stellar Blade’ın PS5’te 26 Nisan’da piyasaya çıkması planlanıyor.