Apex Legends Piggybacking’cileri Banlayacak

Apex Legends Piggybacking’cileri Banlayacak

Son topluluk güncellemesinde, Apex Legends geliştiricisi Respawn Entertainment oyuna gelen bir takım düzeltmeler yaptı. Bu Apex Legends yaması, Fortified perk hatalarını, isabet kaydıyla ilgili bazı sorunları, sesle ilgili bazı sorunları ve bir Lifeline başlığına ilişkin bildirilen PS4 çökmesini düzeltiyor. Ayrıca topluluk yöneticisi Jay Frechette, takımın Piggybacking adlı tekniği kullanan oyuncuları banlayacağını da açıkladı.

Daha açık olmak gerekirse, Apex Legends Battle Pass için kazanılan deneyim hayatta kaldığı andan itibaren gelir ve bu nedenle birkaç oyuncu seviyelerini yükseltmek için diğerlerinden ayrılır. Frechette tarafından açıklandığı gibi, Piggybacking; “bir oyuncu kadrodaki diğer oyuncuları iyi bir pozisyona taşımak ve daha hızlı bir şekilde seviye atlamak için toplar ancak maça katılmazlar (yani asla silah toplamazlar, atış yapmazlar, zarar vermezler, vb.)” Oyuncuların bunu yapmak için kullanabilecekleri çeşitli yöntemler vardır, bunlardan biri maçın çoğunluğu için AFK kalmaktır.

 

Bu, savaşmak için kadrodan ayrılanları içermez, eğer bu oyuncu özellikle Apex Legends karşılaşmasının geri kalanına saklanmak için ayrılmıyorsa, yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birini yapmadan çemberde kalan herkesi içerecektir. 

Frechette ayrıca bu yasaklamaların derhal gerçekleşmeyeceğini, ancak ifadesinin Piggybacking davranışını ayarlamak için bir uyarı olarak kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Yasağın ciddiyeti ile ilgili olarak, basit piggybacking davranışı için geçici banlarla başlayacak gibi görünüyor, ancak “aşırı vakaların kalıcı bir banlanmaya yol açabileceğini” belirtiyor. Respawn Entertainment banlama olayına yabancı değil, Apex Legends’de bugüne kadar 700.000’den fazla hileci yasaklandı.

 

Dolandırıcı sayılarının düşmesiyle, oyuncu sayısı umarım artacak, çünkü 2. sezon için sadece bir ay kaldı. Eğer 2. sezon oyuncu tabanına yeni neferler kazanmak almak için yeterli değilse, Electronic Arts’ın Apex Legends mobil sürümünde çalıştığını da belirtmek gerekir.

 

Apex Legends, PC, PS4 ve Xbox One için kullanılabilir.