Apex Legends sunucularını bir “şaka” için hackleyen hacker

Apex Legends sunucularını bir “şaka” için hackleyen hacker

Son günlerde tüm espor topluluğu, profesyonel Apex Legends turnuvasında yaşanan olayla sarsıldı. Bir maçın canlı yayını sırasında bir hileci turnuva katılımcılarını hackledi ve onlara çeşitli hileler iletti. Bunun üzerine turnuva ertelendi ve battle royale oyununun geliştiricileri hemen sunucularının güvenlik açıklarını düzeltmeye başladı. Tüm bunların sorumluluğunu üstlenen kullanıcı Destroyer2009 adı altında, gazetecilerle yaptığı konuşmada bu hareketinin nedenlerini açıkladı.

Anlaşıldığı üzere, hileci Apex Legends sunucularını herhangi bir global amaç olmaksızın hacklemiş. Geliştiricilerin gizli bilgilerine el koymayı veya oyunculara zarar vermeyi amaçlamamış, ancak güvenlik zafiyeti bir süre önce keşfedilmişti. Kullanıcıya göre, tüm bunlar “şaka” amaçlı yapılıyordu. İlk olarak sıradan battle royale maçlarında eğleniyordu, sıkılınca da exploit çalışmasını doğrudan turnuvada kontrol etmeye karar verdi. Sonuç hoşuna gitti ve umarım oyunun birçok hayranını eğlendirebilmiştir.

Sadece düşünün, eğer bu şaka olmasaydı ve hileyi herhangi bir meme eklemeden kullanmış olsaydık, eminim ki hileyi turnuvada ortaya çıksaydı birinin kariyerini mahvedebilirdi.

— hileci yazdı.

Bu arada Respawn Entertainment’dan geliştiriciler, Apex Legends oyuncularının güvenliğini artırmayı amaçlayan bir dizi güncellemenin dağıtımını başlattı. İlk yama oyun sunucularına zaten entegre edildi ve shooter oyununun yaratıcıları bu yönde çalışmalarına devam ediyor.