Baldur’s Gate 3 19. düzeltme almış. Geliştiriciler “güvenilir mod desteği için kapsamlı çoklu platform planı” hazırlıyor.

Baldur’s Gate 3 19. düzeltme almış. Geliştiriciler “güvenilir mod desteği için kapsamlı çoklu platform planı” hazırlıyor.


Baldur’s Gate 3 yeni bir düzeltme aldı ve geliştiricileri çapraz platformlu modların desteklenmesi üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Yeni yama, özellikle hata ve çökme sorunlarını gidermek için yayınlandı. Larian ayrıca, son güncellemede topluluk tarafından bulunan bazı sorunların düzeltilmesi üzerinde çalıştıklarını ve bu konuda sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Yamanın notlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

– “Tactical” modunda eşyaların daha kolay bir zorluk seviyesine geçildiğinde silinmemesine ilişkin bazı koşullar düzeltildi.
– Xbox’ta kullanıcı/controller atamalarındaki hatalar düzeltildi.
– Bazı durumlarda Xbox’a çoklu oyunculu oyun davetlerinin yanlış işlendiği düzeltildi.
– Ağzı Yanık Mace ve Teyze Ethel’in karargahındaki diyalog ve konuşan kapıdaki kesilen diyalog satırları düzeltildi.
– Çoklu oyunculu arayüz reaksiyonları sırasında olası program kilidinin çözüldü.
– Onur modunda ticaretin başlamasında performans sorunu düzeltildi.
– İzümrüt Ormanı’ndaki savaş sırasındaki Miratara’nın tur sırasında çökme sorunu düzeltildi.

Ayrıca daha büyük bir haber ise, yayıncılık direktörü Michael Daus’un Twitter hesabında paylaştığı bilgi. Larian şu anda “güvenilir çapraz platformlu mod desteği planı üzerinde çalışıyor ve bunu bu yılın ilerleyen zamanlarında uygulamayı planlıyor. Sistem zaten mevcut, ancak üzerinde çalışılması ve topluluk modderlerinin daha sonra devreye girmesi gerekiyor.” dedi.