Apex Legends’ta Şampiyon Olmanın İpuçları

Apex Legends’ta Şampiyon Olmanın İpuçları

Apex Legends Nasıl Kazanılır?

Apex Legends Nasıl Kazanılır?

Respawn Entertainment‘ın yeni oynaması ücretsiz battle royale nişancısı olan Apex Legends, battle royale formülüne bir dizi iyileştirme ekleyerek, türdeki diğer oyunlardan ayrı duruyor. Apex Legends’da cephane, neye ihtiyaç duyduğunuzu kolayca belirlemenizi sağlamak için renk kodludur; eğer uygunsa, ekler silahlarınıza otomatik olarak eklenir; ve en iyi yağma olan bölgelere vardığınızda bu açıkça işaretmiştir. Ancak, genel olarak battle royale oyunlarında gördüklerimizde yaşam kalitesi iyileştirmeleriyle doluyken, Apex Legends’ın size nasıl çalıştığı ve yapabileceğiniz şeyler hakkında size söylemediği birçok şey var.

Apex Legends’ın gizli temellerinden bazılarını daha iyi anlamanıza yardımcı olması için aşağıdaki ipuçlarını derledik. Hayatta kalma şansınızı arttırmak için inşa edilecek önemli alışkanlıklar hakkında da bazı görüşlerimiz var.

Apex Legends hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu yazıda görmediğiniz ve sizin bildiğiniz bir ipucunuz var mı? Yorumlarda bize bildirebilirsiniz.

Oyunu bilgisayarınızda oynayıp oynayamayacağınızı öğrenmek için Apex Legends Sistem Gereksinimleri konumuza bakabilirsiniz. Hemen indirmek için de aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Apex Legends İndir

1. Kadro Sohbetine Dikkat Edin

1. Kadro Sohbetine Dikkat Edin

Takımınızın karakterlerinin söylediği satırlar mid-match’da sadece boşlukları doldurmak için söylenmiş şeyler değil. Aksine, ekibiniz ayrılırken veya çemberden çok uzaktayken sizi bilgilendirmek gibi yararlı bilgiler verirler. Wraith’in takımındayken, kapalı bir kapının ardında gizlenmiş düşmanlar varsa ya da başka bir takımın seni görmesi durumunda kadrolarını bilgilendirebileceği için özel dikkat gösterin. Eğer Wraith oynuyorsanız, mırıldanmaya başladığında söyleyeceklerini dinlediğinizden emin olun; bu, çevreniz hakkında bilgi topladığı anlamına gelir. Ama takım arkadaşlarınızla paylaşmak için ekranınızda görüntülenen butona basmanız gerekir.

2. Gizli Apex Paketi Robotlarını Bulun

2. Gizli Apex Paketi Robotlarını Bulun

Haritanın etrafındaki çeşitli binalarda saklanmak, eşleşmeler arasında açabileceğiniz yağma kutuları olan Apex Paketleri’ne benzeyen robotlardır. Genellikle küçük sesler çıkardıklarından, görmeden önce onları duyacaksınız. Her zaman yüksek katmanlı yağma içerdiğinden, bu emicileri takip etmek isteyeceksiniz. Renklerine bağlı olarak mor veya sarı olurlar. Köşelerdeki ve yol dışı yerlerdeki botları arayın, nesnelerin üstündeki görüş uzaklığı gibi. Onları yakın dövüşle haletmenizi tavsiye ediyoruz, böylece yakındaki düşmanları veya cephaneyi uyarmazsınız.

3. Öğreticiyi Tekrar Oynatın

3. Öğreticiyi Tekrar Oynatın

Silahları test etmek ve manevraları uygulamak için güvenli bir yere ihtiyacınız olursa, oyunun öğreticisini istediğiniz zaman tekrar oynatabilirsiniz. Bloodhound’un hareket, silah ateşleme ve ping atma konusundaki talepleri üzerinde çalışmaya devam etmeniz gerekecek, ancak bunu yaptıktan sonra, eğitim alanında istediğiniz kadar uğraşmakta özgürsünüz. Kaber ve Mastiff çifte gibi Efsanevi sıra silahlar da dahil olmak üzere her silahı bulacaksınız ve mermilerin çeşitli silahlardan ateşlendiklerinde uzun mesafelere nasıl düştüklerini anlamak için harika bir yer. Ne yazık ki, eğitimde uygulanacak hiçbir ek yok.

4. İnfazlar Hoş Görünüyor, Ama Sizi Savunmasız Bırakır

4. İnfazlar Hoş Görünüyor, Ama Sizi Savunmasız Bırakır

Bir oyuncuyu yere düşürmek ama işini bitirmemek büyük bir sorumluluk olabilir. Çünkü düşmanlarınıza kohortlarını canlandırma ve tam güçlerine dönme şansı verir. Düşen rakipleri vurarak veya yakın dövüşle bitirebilirsiniz. Ancak bir stille yapmak istiyorsanız, bir düşmana doğru ilerleyin ve bir işlem yapmak için istenen butona basın. Sadece bir infazın büyük bir sorumluluk olduğunu bilin. Ne zaman yapmaya kalksanız, tamamen savunmasızsınız. İnfaz butonuna basılması, iptal edilemeyen uzun bir animasyon başlatır ve çalışırken, karakterinizi kontrol edemezsiniz. Bu, etrafınızdaki herkesin kurbanınızın takım arkadaşları da dahil olmak üzere yürüyüp sizi vurabileceği anlamına gelir. Tersini düşündüğümüzde ise, bir infazın kesilmesi, bir takım arkadaşınızın hayatını kurtarabilir ve infazı yapanı kolayca öldürür.

5. Ultimate Accelerators, En Çok Lifeline’a Avantaj Sağlıyor

5. Ultimate Accelerators, En Çok Lifeline'a Avantaj Sağlıyor

Ultimate Accelerators kullanışlı olsa da, özellikle Lifeline için daha çok kullanışlıdır. Üç adet yararlı yağma içeren bir orbital bakım paketini çağıran onun Ultimate yeteneği, bir savaş durumunu kullanmak için beklemeniz gerekmeyen oyundaki tek yeteneklerden biridir. Gibraltar veya Bloodhound gibi diğer karakterler çoğunlukla savaşa çıkıncaya kadar Ultimate’lerini tutarken, Lifeline, savaşlar arasındaki kapalı kalma süresi boyunca bakım paketlerini indirebilir. Bu yüzden ona yol boyunca bulduğunuz Accelerator’ları vermek, ekibinize daha sık bakım paketleri sağlayabilir.

6. Cephane ve Parçaları Aramak için Ping’leri Kullanın

6. Cephane ve Parçaları Aramak için Ping'leri Kullanın

Ping sistemi, yalnızca düşman yerlerini işaretlemek veya takım arkadaşlarına silah göstermek için değildir. Aslında son derece sağlamdır ve birçok farklı durumda kullanılabilir. Butona basılı tutarsanız, takım arkadaşlarınıza saldırmayı planladığınız veya uzaktakileri gördüğünüzü söylemek de dahil olmak üzere bir ping çarkı çağırabilirsiniz. Daha fazla seçenek için envanter menünüzü açın; kaybettiğiniz zırhın yarıklarına ping atabilir, belirli türden cephane ya da takım arkadaşlarınızdan silah parçalarına göz kulak olmalarını isteyebilirsiniz. En sevdiğiniz keskin nişancı tüfeğinin üzerine gitmek için bir alan ararken, özellikle yararlıdır.

7. Kapıları Tekmeleyebilirsiniz veya Havaya Uçurun

7. Kapıları Tekmeleyebilirsiniz veya Havaya Uçurun

Sırf bir takım seninle aralarındaki bir kapıyı kapattığında, onların korunduğu anlamına gelmez. Aslında, bir yeri ihlal edip bir takıma girerken sizin için avantaj sağlayan kapıları kullanabilirsiniz. Bir kapıya yaklaşırken melee butonuna basmak onu açacak ve diğer taraftaki insanları çok yakından sersemletecek. Öte yandan, patlayıcılar bazı kapıları tamamen açabilir, bir odayı dumanla doldurup diğer taraftakileri şaşırtabilir.

8. Efsanevi Katman (Sarı) Yağmalarının Özel Avantajları Vardır

8. Efsanevi Katman (Sarı) Yağmalarının Özel Avantajları Vardır

Sarı ile işaretlenmiş yağma (beyaz, mavi ve mor yerine) Apex Legends’de en iyisidir, ama bu sadece sarı bir vücut kalkanının mor veya mavi olandan daha fazla şarjı olduğu için değildir. Çoğu sarı katmanlı yağma ayrıca kendisine bağlı özel perk’lere sahiptir. Örneğin, bir İnfaz hareketini kullanarak bir düşmanı öldürmeyi başarırsanız, tamamen şarj eden, İnfaz perk ile sarı bir vücut kalkanı gelecek. Bu arada sarı bir kalkan, bir takım arkadaşınızın sizin için yapmasına gerek kalmadan bir kez canlanmanıza izin veren bir perk içerecektir. Sarı savunma teçhizatınızı ekstra yetenekleri açısından kontrol ettiğinizden emin olun ve bunları kullanma fırsatı geldiğinde onları unutmayın.

9. Yeniden Dağıtmak (veya Kaçış) için Balonları Kullanın

9. Yeniden Dağıtmak (veya Kaçış) için Balonları Kullanın

Haritanın etrafında yüzen bu balonların bir kullanımı vardır: bir maçı ilk başlattığınızda haritaya doğru kaymak için kullandığınız jet paketini yeniden etkinleştirmede yeterli yüksekliğe sahip olmak için onları yukarı doğru zipline yapabilirsiniz. Dikkat edin, çok fazla uzaklaşamazsınız ve bir balonun tepesine kadar ziplinlerken savunmasız kalacaksınız. Ancak sıkıştığınız bir durumda veya zarar veren çemberden kaçarken, yeniden dağıtma kaçmak için kullanışlı bir yol olabilir.

10. Tüm Karakterler Aynı Hareket Eder

10. Tüm Karakterler Aynı Hareket Eder

Apex Legends karakterleri biraz farklıdır ve bazıları daha hafif ve daha dümdüz olduklarını söyleyen animasyonlara sahipken, diğerleri daha ağır ve daha fazla hantaldır. Apex Legends, bazı karakterlerin diğerlerinden daha yavaş hareket edebileceği hissi vermesine rağmen, bu sadece sunumun bir numarasıdır. Hangi karakteri seçerseniz seçin, hepsi aynı hareketleri yapabilir: yürüme ve koşu hızları, zıplama yükseklikleri aynıdır ve aynı yükseklikte duvarlara tırmanabilirler. Silahlarınızı kılıfında tutarsanız biraz daha hızlı koşabilirsiniz ve bazı perks bazı karakterleri daha hızlı hale getirir (Bangalore gibi).

11. Keskin Nişancı Kapsamları, Mermi Düşüşü ile Başa Çıkmanıza Yardımcı Olacak

11. Keskin Nişancı Kapsamları, Mermi Düşüşü ile Başa Çıkmanıza Yardımcı Olacak

100 metreden daha uzak olan herkesi vurduğunuzda mermi düşüşü ile mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Uzun mesafelerde yerçekimi atışlarınızı düşürür. Bu da onları kafalarından indirmeyi zorlaştırabilir. Ne kadar mermi düşeceğini tahmin etmenize gerek yok. Keskin nişancı kapsamları sizin için bu işi yapacak. Pek çok kapsamda iki şey göreceksiniz: bir tarafa, hedeflediğiniz şeyin menzilini söyleyen bir sayaç ve retikülün altında numaralandırılmış işaretler bulunan bir dizi nokta. Mermi düşüşünü ayarlamak için ilk altındaki retiküllerin her birini kullanın: 200 metrede, atışlarınızı “2” işaretli noktayı kullanarak hizalayın; 300’de, “3” kullanın, vb.