Apple, Epic Games İçin İstisna Yapmayacağını Söylüyor

Apple, Epic Games İçin İstisna Yapmayacağını Söylüyor

Son günlerin en çok konuşulan konularından olan Apple ve Epic Games tartışması her geçen gün daha da kızışmaya devam ediyor. Son olarak Apple cephesinden önemli bir açıklama geldi. Açıklamada, “Epic Games için bu süreçte herhangi bir istisna yapılmayacak” cümleleri yer aldı.

Apple, “App Store, kullanıcılar için güvenilir bir platform ve tüm geliştiriciler için harika bir iş fırsatı olacak şekilde tasarlandı.” dedi. “Epic Games, App Store'daki en başarılı geliştiricilerden biri oldu ve dünya çapında milyonlarca iOS müşterisine ulaşarak bu süreçte oldukça önemli başarılara imza attı. Şirketi Apple Geliştirici Programı'nın bir parçası olarak ve uygulamalarını Mağazada tutmayı çok istiyoruz.”

Epic Games'in artan yasal baskısına rağmen Apple, Epic Games Fornite'ı App Store politikalarına uyması için güncelleyene kadar kararları tersine çevirmeyeceğini söylüyor.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, “Epic'in kendileri için yarattığı sorun, uygulamalarını kabul ettikleri yönergelere uyacak şekilde düzelten ve tüm geliştiriciler için geçerli olan bir uygulama güncellemesi yayınlarlarsa kolayla çözülebilecek bir sorun”diye devam ediyor. “Epic için bir istisna yapmayacağız çünkü onların ticari çıkarlarını müşterilerimizi koruyan kuralların önüne koymanın doğru olmadığını düşünüyoruz.”

Açıklama, Epic Games'in ay sonunda stüdyonun geliştirici araçlarına erişimini durdurmayı planladığını açıkladıktan bir gün sonra yapıldı. Epic'e göre, bu hareket Unreal Engine'ın uygulanabilirliğine ve üçüncü taraf geliştiricilere zarar verecek.