Arkane Lyon, toplu işten çıkarmadan etkilenenlere iş fırsatı sunuyor.

Arkane Lyon, toplu işten çıkarmadan etkilenenlere iş fırsatı sunuyor.

Geçen yılın The Game Awards’ının en büyük sürprizi şüphesiz olarak Arkane Lyon stüdyosunun Marvel’s Blade oyununun tanıtımıydı. Oyunla ilgili bilgi sızıntısı biraz önce gerçekleşmiş olmasına rağmen, tanıtımını bozmadı.

Son haftalarda endüstride toplu işten çıkarmalar oldu ve bu nedenle oyun direktörü Dinga Bakaba, sosyal medyadaki gönderisinde kısa süre önce işlerini kaybeden herkese destek teklif etti, Arkane Lyon’un yeni projesi için personel alımı yaptığını ve yakın zamanda daha fazla iş ilanı geleceğini belirterek.

Aynı süreci stüdyonun kapatılmasıyla geçirdiğini ve bu sayede Arkane’de bulunduğunu da belirtti. Şu anda Fransa’daki Akane Studios için LinkedIn’de yapılmış 9 iş ilanı bulunmakta, arasında yapımcı, seviye tasarımcısı, baş animatör ve görsel efektler sanatçısı gibi pozisyonlar bulunmaktadır.

Microsoft şu ana kadar sadece yeni oyunun küçük bir tanıtımını ve birkaç konsept sanatını gösterdi. Ayrıca Marvel’s Blade’in Void Engine motorunda geliştirildiği biliniyor, bu motorla Deathloop ve Dishonored gibi oyunlar yapılmıştır.