Atomic Heart bestecisi, ikinci ek paket için soundtrack’in nasıl yaratıldığını anlattı.

Atomic Heart bestecisi, ikinci ek paket için soundtrack’in nasıl yaratıldığını anlattı.

Atomic Heart için “LİMBO HAPİSİ” hikaye genişlemesi, oyuncuları Limbo’nun tuhaf dünyasını keşfetmeye gönderdi. Genişleme paketinin sürreal atmosferinin oluşturulmasında çok önemli bir rol oynayan müzik eşliğini Jeff Day’in hazırladığı belirtiliyor. Son videoda besteci, çoğunlukla oldukça alışılmadık bir gruptan ilham alan çekici bir soundtrack’in sırrını ayrıntılı bir şekilde paylaşmayı tercih etti.

Jeff Day, son Atomic Heart genişlemesi için soundtrack yaratmanın kariyerindeki en ilginç deneyim olduğunu itiraf etti. Mundfish stüdyosundan geliştiriciler, genişleme paketinin benzersiz konseptini vurgulayan bir müzik eşliği yazmasını istedi. Soundtrack’in heyecan verici, cesur ve aynı zamanda Slav kültürüne gönderme yapan olması bekleniyordu. Limbo’nun deli dünyası göz önüne alındığında görev zordu, ancak besteciye bu konuda Avusturya’dan RUSSKAJA adlı garip bir grup yardımcı oldu.

Besteci belirttiği gibi, Avusturya’dan gelen grup, metal, polka ve çeşitli müzik türlerini benzersiz bir şekilde birleştirerek benzersiz bir ses yaratmayı başardı. RUSSKAJA’nın yaratıcı çalışmaları, Jeff Day’in DLC için soundtrack vizyonunu belirlemesine yardımcı oldu, Doğu Avrupa motiflerini ağır metalle birleştirdi.