Avowed, şiddet, uyuşturucu kullanımı, alkol tüketimi ve sansürlü dil nedeniyle PEGI’dan 18+ yaş derecelendirme aldı.

Avowed, şiddet, uyuşturucu kullanımı, alkol tüketimi ve sansürlü dil nedeniyle PEGI’dan 18+ yaş derecelendirme aldı.

Dün, 18 Ocak 2024 tarihinde, nihayet Obsidian’ın birinci şahıs rol yapma oyunu Avowed’u görmek için fırsat bulduk. Fragmanda, görevlerin yerine getirilmesinden savaş sistemine kadar oyunun çeşitli bileşenleri tanıtıldı, ki bunlar soğuk silahlar, antik ateşli silahlar ve sihirden oluşuyordu. Bu iyi bir karışım, doğru zamanda sert olabilen bir karışım, bu yüzden resmi fragmanın Kuzey Amerika Sınıflandırma Kurulu (ESRB) tarafından E10+ olarak sınıflandırılmasına şaşırdık, ek olarak, PEGI oyunu 18+ olarak sınıflandırıyor.

Aşağıda görebileceğiniz gibi, fragman, en küçük çocuklar haricinde neredeyse herkesin oynayabileceği derecelendirmesi olan E10+ ile başılıyor. Tarifte “hafif kaba dil”, “alkol ve tütün kullanımı” ve “hafif şiddet” var.

Öncelikle “hafif şiddet” bize şaşırtıcı gelir, çünkü gördüğümüz şey en azından “hafif şiddet” kategorisine girmelidir. Ayrıca biraz kan ve ateşli silah var, modern olmasa da, bu da Avowed’un sınıflandırma standartlarını yükseltmesi gerektiği anlamına geliyor.

PEGI (Pan Avrupa Oyun Bilgilendirme), Avowed’u benzer nedenlerle yetişkinler için bir oyun olarak sınıflandırmaya karar verdi. Aslında açıklamada, aşırı şiddetin, uyuşturucu kullanımı, tütün ve alkol tüketiminin olacağını, ayrıca dilin küfürler içereceğini okuyabilirsiniz. Başka bir deyişle, bu oyun çocuklar için uygun olmayan bir içeriğe sahip. Şaşıranlar için hatırlatmak gerekirse, ESRB Amerikan bir kuruluşken, PEGI ise Avrupa’nın bir kuruluşudur.

Peki neden ESRB Avowed’a E10+ derecesi verdi? En olası cevap, bu bir hata ya da sınıflandırmaların genellikle geliştiriciler tarafından bildirildiği göz önüne alındığında, Obsidian ve Microsoft’un bu sınıflandırmayı yaygın bir şekilde sunmadan önce oyunun ilk sunumunda herkes için uygun görünmesi için bilinçli olarak bu sınıflandırmayı önermiş olmalarıdır ve daha sonra çıkış anında düzelteceklerdir.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, E10+ derecesi alan diğer oyunlar: Princess Peach ShowTime!, The Talos Principle 2, Trine 5: A Clockwork Conspiracy ve Cuphead.