Avowed, Skyrim ruhundaki yetenek ağacıyla sınıfsız bir oyun olacak.

Avowed, Skyrim ruhundaki yetenek ağacıyla sınıfsız bir oyun olacak.

Avowed oyununun eylemi Sonsuzluk Sütunları evreninde gerçekleşmesine rağmen, geliştiriciler önceki oyunların yapısını klasik bir izometrik CPRG’den birinci şahıs RPG’sine sıradan bir şekilde aktarmamaya karar verdiler.

Obsidian Entertainment geliştiricileri verdi söyleşide, yeni oyunlarının daha çok Skyrim’i hatırlattığını ve Pillars oyunlarının sınıf sistemini bırakarak, seviye atladıkça öğrenilebilen bir yetenek ağacı sistemine geçtiklerini belirttiler.

“Avowed – bu sınıfsız bir oyun. Birkaç farklı yetenek ağacı var ve oyuncu seviye yükseldikçe ve ilerledikçe istediği yetenekleri seçebilecek, gerektiğinde uzmanlaşmayı değiştirebilecek. Oyuna başlarken oyuncu farklı arketiplerden seçim yapacak, ancak bunlar oyuncuyu belirli bir seçime veya yapıya bağlamıyor, aksine kendi karakterini oluşturmak için bir başlangıç noktası sağlıyor.” – dediler geliştiriciler

Geliştiriciler, Pillars of Eternity oyunlarındaki sınıf sistemini aşırı yüksek bulan birçok oyuncu olduğu için sınıfsız bir oyun yapmaya karar verdiler, bu sistemi anlamak için saatler harcamak gerekiyordu ve bu da birçok oyuncuyu uzaklaştırıyordu. Obsidian Entertainment bu sistemi yeniden gözden geçirerek, Avowed’ı daha “dostane” bir oyun haline getirmeye karar verdiler. Yine de geliştiriciler, yetenek ağacında gerçekten benzersiz ve olağandışı birçok yeteneğin olacağını belirtiyorlar – sınıfları sevenler üzülmemeli, yetenek ağacında da onları şaşırtacak şeyler bulacaklar.

Avowed, 2024 sonbaharında Xbox Series X/S ve PC platformları için piyasaya sürülecek.