Avowed’da “barışçıl” bir oyun oynamak mümkün olmayacak.

Avowed’da “barışçıl” bir oyun oynamak mümkün olmayacak.


Obsidian Entertainment stüdyosunun önceki oyunları, özellikle oyuncunun eylemlerine bağlı olarak geçiş imkanları ve olay gelişim seçenekleri konusundaki inanılmaz detaylarıyla ünlüydü. Yeni projesi olan rol yapma oyunu olan Avowed’da aynı derecede büyük bir çeşitlilik ve heyecan verici savaş sistemi olacak, ancak geliştiriciler barış yanlısı oynanıştan vazgeçmeye karar verdiler.

Avowed’un oynanışı savaşlara odaklanmış olduğu için, oyunda duruma bağlı olarak şiddetten ve savaş temasından tamamen kaçınma imkanı olmayacak. Oyun direktörü Kære Patel, PC Gamer’dan gelen bir röportajda, oyunda geçiş çeşitliliği olacağını ancak onun sadece “barışçıl” olmayacağını açıkladı.

“Bu, tamamen barışçıl bir yaşam tarzı sürdüreceğiniz bir oyun değil.”

— Avowed direktörü Kære Patel açıklaması yaptı.

Bununla birlikte, bu, oyuncuların sürekli olarak savaşmaları gerektiği anlamına gelmiyor. Avowed’da, Eternity Sütunları’nda olduğu gibi savaşmadan tamamlanabilen yeterli sayıda ana ve yan görev bulunacak. Ayrıca, doğrudan yüzleşmeyi kaçırmaya yardımcı olacak gizlilik unsurları da oyunda mevcut olacak, ancak geliştiriciler temel olarak savaşlara odaklandılar.

The Outer Worlds’ün geliştirilmesi sırasında, Obsidian ekibi, daha az kanlı oyun tarzlarını kolaylaştırmak için bayıltıcı silahların eklenmesi konusunda denemeler yaptı, ancak sonunda ondan vazgeçtiler, çünkü, NoClip belgeselinde Tim Cain’in dediği gibi, “çok fazla karışıklık yaratıyordu”. Oyuncular, düşmanların ne kadar süre baygın kalacaklarını bilmiyorlardı ve bir robotu bayıltmanın ne anlama geldiğini bile bilmiyorlardı. Ayrıca, ödül görevinde size insanların parmaklarını toplamayı emrediyorsa, onları bayıltma ve alıp almayacağınızı bilmeli miydiniz?

Avowed’da tamamen “barışçıl” bir oyun olmasa da, oyunda geniş bir eylem özgürlüğü ve fırsat yelpazesi bulunmaktadır. Oyunun dünyasını keşfe çıkmak, bu yılın sonbaharında PC ve Xbox konsollarında mümkün olacak.