Baldur’s Gate 3 Patronu, Kritik Geliştiricileri Kovanları Aptal İlan Etti

Baldur’s Gate 3 Patronu, Kritik Geliştiricileri Kovanları Aptal İlan Etti

Sven Vinke, Larian’ın Baldur’s Gate 3 geliştiricisi başı, oyun endüstrisinde devam eden işten çıkarmalar dalgası hakkında açıkça konuştu ve kritik departmanları ve deneyimli geliştiricileri etkileyen kısıtlamaların özellikle körü körüne olduğunu düşünüyor.

Yeni Eurogamer röportajında Vinke, stüdyoların deneyimli geliştiricilerin getirdiği kurumsal bilgiyi nasıl koruyabileceğini yorumluyor, “onları işten çıkarmamak”ın basit bir yolunun olduğunu belirterek. Daha geniş anlamda, herkesi takımda tutamazsınız ama Vinke, “genellikle onlara saygı göstererek deneyimli geliştiricilerin önemli bir kısmını koruyabileceğinizi” düşünüyor.

“Birini işten çıkarıldığını duyduğumda, ‘Ne?! Bu mantıklı değil’ diyorum. Çünkü bu kişi, şirket içindeki bilgi fenerine benziyor, şirketin sadece ne kaybettiğini anlamıyor. Ve uzun vadede bu onlara çok daha pahalıya mal olacak – henüz farkında değiller. Ama bu onlara çok pahalıya mal olacak” dedi.

Vinke, özellikle önemli bir departmanı vurguluyor: teknik sanatçılar.

“Size bir örnek vereyim: bir grup teknik sanatçının işten çıkarıldığını duydum. Size şunu söyleyebilirim, bir geliştirici olarak: eğer teknik sanatçınızı işten çıkarıyorsanız, aptalsınız” dedi. “Çünkü onlar tüm varlıklarınızın değerini belirleyecek konveyörünüzü belirliyorlar. Çok şey belirleyebilirler ve oyunlarınızı tanıyorlar – özellikle büyük oyunlarsa, bu gerçekten mantıksız. Her halükarda, onları bizim için çalışmaya alıyoruz”

Genel müdür bu insanların kim olduğunu belirtmiyor, ancak Larian, Baldur’s Gate 3’ten – ve genel olarak D&D’den – başka bir büyük oyun yapmaya ve zaten daha büyük bir oyunun yolunda bir adım daha atmaya hazırlanırken ekibin bu insanların katılımından memnun olduğunu açıkça belirtiyor.