Baldur’s Gate 3’teki Lae’zel’i canlandıran aktris, rolünden çok memnun

Baldur’s Gate 3’teki Lae’zel’i canlandıran aktris, rolünden çok memnun

Oyuncuları hem oyun mekaniği hem de büyük, içerik dolu dünyası ile etkileyen oyun devi Baldur’s Gate 3, oyuncuları benzersiz ve çeşitli bir seslendirme kadrosu ile de büyüledi. Oyunun en parlak anlarından biri, Debra Wilson tarafından canlandırılan karakter Lae’zel oldu. “Baldur’s Gate” serisinin son bölümünde vahşi bir savaşçı olan gith’ yanlısı Wilson, son zamanlarda The Geek Recipes adlı bir yemek programına katıldı ve yemek yaparken video oyunları ve kariyeri hakkında ilginç düşüncelerini paylaştı.

Oyunculuk kariyeri boyunca sadece oyun karakterleri seslendiren ve belki de bundan daha önemlisi televizyonda ve sinemada yer alan Wilson, son zamanlarda oyunların hikayeleri ve sunum yöntemleri sayesinde eskisinden daha iddialı bir medya olduğunu kabul etti. Wilson’a göre, bazı oyunlar, Baldur’s Gate 3 gibi, sanatsal nitelikleri bakımından büyük sinema eserlerine çok yakın. Ona göre, oyunların sanat olup olmadığı konusu artık geçerli değil.

Wilson’a göre, Baldur’s Gate 3’teki rolü kariyerinde dönüm noktası oldu ve rol aldığı televizyon ve sinema çalışmalarından daha üstün olduğunu belirtti. Bununla birlikte, bazı oyunların, oyunda oluşan bir bağlantı hissi sunarak benzersiz bir deneyim yaşattığını özellikle vurguladı.

Baldur’s Gate 3’teki rolümün benim için, katıldığım tüm filmlerden ve dizilerden daha iyi ya da hatta daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bazı oyun karakterleri o kadar etkileyici, o kadar gerçek ki onlara bağlanıyorsunuz. Bu sizi onlarla birlikte bir yolculuğa çıktığınızı hissettiriyor ve yolculuk bittiğinde, bir şeyler hissediyorsunuz gibi: “Vay be, bu karaktere duygusal olarak bağlandım.”

Aynı zamanda, Wilson, interaktif ortamın ileride uzun bir yol alması gerektiğini düşünüyor – ona göre, sanat yönünden sinemayla rekabet edebilen oyunların halen çok az olduğunu düşünüyor.