Battlefield 1, ‘’Mayıs Güncellemesi’’ Ayrıntıları Burada!

Battlefield 1, ‘’Mayıs Güncellemesi’’ Ayrıntıları Burada!

Birinci Dünya Savaşı konulu oyun Battlefield 1’in geliştiricisi DICE, Operasyon listelerini ve Mayıs güncellemesinde yer alan bir sürü ince ayarı ortaya çıkardı. Duyurular, DICE’ın değişiklikleri ayrıntılı olarak anlattığı son canlı yayın sırasında yapıldı.

Operasyon listesi şu anlama geliyor: Artık oyun sonunda ana menüye dönmeden Operasyonları oynamaya devam edeceksiniz. Bununla birlikte, özellik başlangıçta oldukça sınırlı olacak -, çalma listeleri yalnızca aynı oyunu tekrar tekrar oynayan ve sadece taraf değiştiren kişiler tarafından kullanılabilecek. DICE bunu “ilk adım” olarak adlandırıyor ve sonuç olarak oyuncuların farklı Operasyonlara girmesini planlıyor.

Bir sürü oyuniçi küçük ayarlamalar olsa da, en büyüğü süngüler ile ilgili olan gibi görünüyor. Eskiden, süngü ile öldürmede %15 az az hasar veriyorduk. Artık bu kalktı. Şimdi süngülerden kaçması biraz zor.

Diğer değişiklikler, Hakimiyet’in bilet sayısının 100’den 200’e çıkması ve İşgal bayrak yakalamanın değerinde bir düşüşü içeriyor. Tüm tankların otomatik onarım miktarı şimdi birbiriyle aynı- her beş saniyede 200 sağlık – ve artık AA ve alan silahlarının hasar gördükten sonra eamir edilmesi gerekecek. Ayrıca, yeryüzü menzili düştüğü için, AA silahını daha önce olduğu gibi etkili bir şekilde hedefleri vurmak çin kullanamayabilirsiniz ancak daha uzaktaki ve havadaki hedeflerin vurulması daha kolay olacak.

DICE, isabet algılamasının istemci üzerinde mi yoksa sunucu düzeyinde mi dikte olduğunu belirleyen yeni bir alt sınır oluşturmuştur. Ping 130 ms altında (veya ABD veya Avrupa dışında 200 ms) olan oyuncular, isabet algılamalarını istemci düzeyinde gerçekleştirmeye devam edecek, daha yüksek olan diğerlerinin durumu ise sunucu tarafından belirlenecektir. 

Son olarak, DICE, birisinin Premium Pass’a sahip olması koşuluyla, arkadaşlarınızla DLC haritalarında oynamanızı sağlayan Premium Friends özelliğini etkinleştirdiğini açıkladı. Bu özelliğin avantajından, EA’nın E3 etkinliği EA Play’in başladığı 10 Haziran’a kadar kullanabilirsiniz.

Bu güncellemenin çıkışı için gün ayarlanmadı fakat ortaya çıktıkça gelişmeleri sizlere bildireceğiz.