Battlefield 5’te Yağma Kutusu Olmayacak

Battlefield 5’te Yağma Kutusu Olmayacak

Battlefield 5

Battlefield 5

Mart ayında, yeni Battlefield oyununun bazı kapasitelerde yağma kutularına yer vereceğine dair haberler vardı. Ama şimdi öğrenilene göre bu böyle olmayacak. Battlefield V yayıncısı Electronic Arts’ın bir temsilcisi Kotaku‘ya, “Yağma kutusu olmadığını doğrulayabilirim” dedi.

Söylentiler, Battlefield V’in yağma kutularının sadece kozmetik ürünler içereceği yönündeydi, ancak bu ifadeye göre, yağma kutuları olmayacak gibi görünüyor. Son büyük Battlefield oyunu, 2016’nın Battlefield 1‘i, bugün pek çok oyunda olduğu gibi yağma sandıklarıyla donatılmıştı.

Battlefield V’nin yağma kutularının olmayacağı bu teyiti, DICE tarafından yapılan Star Wars: Battlefront II‘ye yağma kutularının nasıl girdiğine dair üzüntüden sonra geliyor. Çünkü Battlefield V’in arkasındaki ekip aynı. Battlefront II‘nin yağma kutuları, oyun oynamayı gerçekten etkileyebilecek öğeler içeriyor, bu yüzden bazıları oyunun bir miktar kapasiteyle kazanılabileceğini düşünüyor.

Şimdi, Battlefield 5‘in yağma kutularının olmayacağını biliyoruz ve bu da bazıları için iyi bir haber. Oyun, gerçek parayla satın alabileceğiniz bir para birimine sahip olacak, ancak sadece kozmetik özelleştirme öğelerini satın alabiliyorsunuz, oyun oynamayı gerçekten etkileyen hiçbir şey yok gibi görünüyor. Dahası, Battlefield V, tüm oyunculara ücretsiz haritalar vermekten ziyade, serinin Season Pass’ını ortadan kaldırıyor.

Bazıları yağma kutularının bir kumar biçimi oluşturduğunu iddia ediyor çünkü insanlar peşlerinden bir eşya alma şansı için gerçek para ödüyorlar. Ek olarak bazı oyunlar, bazılarının yapmasına rağmen, yağma kutu oranlarını açıklamamaktadır.

Battlefield V, PlayStation 4, Xbox One ve PC için 19 Ekim’de Origin aracılığıyla çıkacak. Hem standart hem de Deluxe sürümlerde sunulacak; ikincisini satın alanlar, 16 Ekim’de üç gün erken oyuna erişecekler. Buna ek olarak, EA/Origin Access aboneleri 11 Ekim’de bir deneme sürümünü oynamaya başlayabilirler.

Battlefield 5 hakkında daha fazla bilgi için; “Battlefield 5: Çıkış Tarihi, Yeni Modlar ve Bilmeniz Gereken Her Şey” konumuzu inceleyebilirsiniz.