Belgeler sızıntısı Xbox One’ın ilk adını ve PS4’ten çok daha düşük olması gereken fiyatını ortaya koyuyor.

Belgeler sızıntısı Xbox One’ın ilk adını ve PS4’ten çok daha düşük olması gereken fiyatını ortaya koyuyor.

Microsoft’un oyun bölümüne ait oldukça ilginç bir belge sızdı ve şirketin 2010-2013 planlarını ortaya çıkardı. Yeni nesil konsol Xbox’ın aktif olarak geliştirildiği dönemde, ünlü Xbox 360’ın halefi olarak planlanmıştı. Oyun konsolu Xbox One olduğunu biliyoruz, oyuncular için tam bir hayal kırıklığı ve Microsoft için bir başarısızlık olan Xbox One hakkında, sızdırılan belgeler, konsolun aslında potansiyele sahip olduğunu kanıtlıyor.

Sızıntıya göre, Microsoft’un yeni konsolunun üretiminin erken aşamalarında, Xbox 360’ın halefine mantıklı bir şekilde Xbox 720 adı veriliyordu. Konsol için daha başarılı bir isim, sonunda şirketin vazgeçtiği tek çözüm değildi. Yeni nesil konsolun piyasaya sürülmeden hemen önce yönetim, oyuncular için fiyatı belirgin şekilde artırmaya karar verdi.

Başlangıçta yeni Xbox’un PS4’ten daha düşük bir fiyata satılması planlanıyordu. Cihazın önerilen fiyatı sadece 299 dolar olmalıydı ve bu da Kinect’le birlikte gelen bir versiyon için geçerliydi. Bilinmeyen bir nedenle fiyatı 599 dolara çıkarmaya karar verdiler, oysa teknik özellikler 2011 yılında onaylanmıştı ve daha düşük bir fiyat öngörülmüştü.