Beş Yıl İçinde Half-Life 3’ün Çıkacağını Bildiren e-Posta’ya Valve’dan Açıklama Geldi

Beş Yıl İçinde Half-Life 3’ün Çıkacağını Bildiren e-Posta’ya Valve’dan Açıklama Geldi

Half-Life 3

Half-Life 3

Valve’ın CEO’sunun e-postası, şirketin oyunlarını kapsayan bir YouTube kanalı Valve News Network’te göründü. “Hayatım sona ermeden yeni bir Half-Life bölümünü oynayabilir miyim?” diye soran bir hayrana cevaben “sadece önümüzdeki beş yıl içinde ölme” yazmıştı.

Valve şimdi e-postayı “bizim değil” diye onayladı. VNN‘nin arkasındaki adam, iki ayrı kaynağın da e-postanın sahte olduğunu onaylamasından sonra videoyu kaldırdı. VNN, Valve ile otantik hayran yazışmalarına sahip düzenli bir seriye sahiptir ve geçmişte doğrudan Gabe ile konuşması nadiren olmuştur.

E-posta 8 Kasım tarihli ve önemli Half-Life haberinin yayınlanmasından sadece birkaç gün önce yapıldı. Valve yapımı VR setinin görüntüleri internete sızdırılmış ve Upload VR daha sonra kendi dahili kaynakları ile doğrulandığını iddia etmişti.

Upload VR daha da ileri giderek, Valve’ın kulaklıklı mikrofon setini Knuckle VR kontrol ünitesi ve Half-Life prequel ile paketleyeceğini söylemişti.

Tam teşekküllü bir Half-Life 3 fikri, kötü şöhretli asla ölmeyen bir söylentidir. En sonuncusu Valve’ın VR’ye olan ilgisinin netleşmesi ile başlamıştı. Herkes Half-Life 2‘nin Steam’deki gibi yeni bir Half-Life’ın sistem satıcısı olacağına karar vermişti. Valve, Vive ürününü üretmek için HTC ile ortaklık kurdu ve Half-Life oyunu gelmedi.

Bu son söylentinin yayınlanmasıyla Valve’ın resmi pozisyonu o zamandan beri değişmedi. Tabii hayranlar her zaman Half-Life 3 fikrini bekleyeceklerdir.