Binance Hacklendi mi ?

Binance Hacklendi mi ?

Binance Hack Saldırısı Suçlamaları

Binance Hack Saldırısı Suçlamaları

CoinMarketCap’e göre işlem hacmine göre en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, sunucu sorunları yüzünden beklenmedik bir şekilde çevrimdışı kaldığı için hack suçlamalarını sürekli olarak reddetmek zorunda kaldı.

Çevrimdışının yalnızca birkaç saat sürmesi bekleniyordu. Ama, Ocak ayında iki günden fazla süren Kraken durumuna benzer hâl aldı. Binance, çevrimdışı kaldığından beri 9 Şubat günü saat 04.00’de çevrimiçi olacaklarını açıklamıştı.

Kraken, kullanıcıları tarafından göreceli olarak sessiz kaldığı ve 48 saatlik hizmet süresince sadece ara sıra durum güncellemesi yapıldığı gerekçesiyle kullanıcılar tarafından azarlanmıştı. Binance de ise; hem Binance borsası hem de CEO’su Changpeng Zhao, her iki saatte bir Twitter’da ilerleme raporlarıyla ve hack saldırısına uğramadıklarına dair güvencelerle durumu güncelliyorlar:

Ancak, Twitter’daki bazıları Binance’ı hack saldırısını örtmekle defalarca suçladı. Özellikle en önemlisi kripto şahsiyeti John McAfee; Binance’ın gerçekten hack saldırısına uğradığını iddia eden birden fazla rapor alıyordu.

Buna karşılık Binance; Ethereum cüzdanı ve Bitcoin cüzdanı adreslerini vererek tüm paranın orada olduğunun kanıtlanmasını sağladı.

Zhao, McAfee’ye “yanlış olduğunu ispatlayacağını” söyleyerek de yanıt verdi:

Binance tarafından sağlanan Bitcoin ve Ethereum depolarında, sırasıyla 263 milyon dolar ve 151 milyon dolar değerinde coinin pozitif bakiyeleri gösteriliyor.