BioShock’un Yaratıcısı Ken Levine, Oyuncunun Seçiminin Judas’ı Belirleyeceğini Söyledi

BioShock’un Yaratıcısı Ken Levine, Oyuncunun Seçiminin Judas’ı Belirleyeceğini Söyledi
     

Sony’nin State of Play etkinliğinde gösterilen Judas’ın hikaye fragmanına göre, Ken Levine’in yeni oyunu, 2007 yılında orijinal BioShock’un yaptığı gibi zihinlerimizi patlatacak gibi görünüyor. PlayStation Blog’da fragmanın eşlik ettiği makalede, Ghost Story Games’in yaratıcı direktörü Levine, “Arkadaşlık etmek ya da arkadan vurmak istediğiniz birini seçebilseydiniz ne yapardınız?” şeklinde basit bir soru soruyor.

     

Oyuncunun seçim yapması video oyunlarında yeni bir şey değil elbette, BioShock serisinde de bazen kararlar alındı, ancak bu daha ciddi bir şekilde duyuluyor. Gizemli Judas’ı aydınlatarak, Levine “Judas’ta, bu kararların ve hikaye gelişiminin size bağlı olduğu bir deneyim yaratmak istedik. Çünkü siz, İsa’nın ihanet eden kişisi olarak, hikayenin her olayının arkasındaki itici güçsünüz ve tanımanız gereken – ve değiştirmeniz gereken – yeni karakterlerle karşılaşacağınız bir oyunda daha önce hiç karşılaşmadınız”

     

Judas’ın eylemleri, Mayflower’ın kanla kaplı koridorlarında, birbirlerini casusluk yapmaya zorlayan bir uzay şehrinde geçiyor ve makineler tüm iş, sanat ve yönetim alanlarını kontrol altında tutuyor.

     

“Mayflower”ın otoriter yönetimi sizi model bir vatandaş yapmaya çalıştı, ancak toplumu parçalara ayıran bir devrim başlattınız. Parçaları bir araya getirecek misiniz yoksa her şeyi kül etmeye mi bırakacaksınız?