The Sims 5 Geliştirilme Aşamasında

The Sims 5 Geliştirilme Aşamasında

  2000 yılında Maxis tarafından geliştirilen The Sims aynı yıl içinde Electronic Arts  tarafından yayınlandı. Kendine has dünyasıyla oyunseverlerin eğlenceli vakitler geçireceği bir simülasyon oyunu. The Sims oyuncuların aile kurup bir veya birden fazla karakter oluşturup oluşturdukları bireylerin hayatlarını kontrol etmesi özgürlüğünü veriyor.

  Toplam 20 milyon oyuncu tarafından oynanan ve ilk çıkış yaptığı zamanlarda eleştirilere maruz kalan The Sims 4, popülerliğini hala koruyor. Her jenerasyon için bir The Sims oyunuyla karşımıza çıkan Electronic Arts, The Sims 4 ile serinin başarısını devam ettiriyor.

  Geçtiğimiz günlerde 20. yılını kutlayan The Sims için yeni nesil bir oyunun ilerleyen zamanlarda çıkması olası bir durum gibi gözüküyor. The Sims 4’ün desteğine bir kaç yıl daha devam etmeyi planlayan geliştiriciler, yeni nesil bir Sims oyunu için çalışmalara başlamış. 

  AAA kalitede gelecek olan oyun için Maxis yeni geliştiriciler arıyor. Şirket oyunun The Sims 5 mi yoksa The Sims Online 2’mi olacağı konusunda bir karar alacağı söz konusu. EA Games’in CEO’su Andrew Wilson, The Sims oyununun online içerikler barındıracağını ve oyunun cross platform olacağını doğruladı. 

The Sims Nasıl Bir Oyun?

  Oyuna öncelikle bir aile seçerek başlıyoruz. İsterseniz oyunun içinde yer alan ailelerden birini seçin, isterseniz kendi ailenizi kendiniz yaratın. Ailedeki kişi sayısını ve ailedeki bireylerin cinsiyeti, fiziksel özellikleri sizin hayal gücünüze bağlı istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. 

  Ailedeki bireylerin fiziksel özelliklerini değiştirebildiğiniz gibi karakterleriyle de oynayabiliyorsunuz. Bunlar Neat(temiz, derlitoplu), Outgoing(canayakın), Active(hareketli), Playful(Şakacı), Nice(Nazik,Kibar). Aynı zamanda bireyin ne kadar komik veya ne kadar nazik olacağını da siz belirliyorsunuz. Aileyi oluşturduktan sonra bütçemize göre bir ev alma durumunda olacağız. Eğer bütün bütçe ile ev alırsanız evin içine eşya alamayacaksınız. Buna göre bir tutum sergileyerek bütçenizi doğru kullanmanız gerekmektedir.