Bir Ejderha gibi stüdyo- geliştirici başkanı, nasıl bu kadar sık oyun çıkardıklarını açıkladı

Bir Ejderha gibi stüdyo- geliştirici başkanı, nasıl bu kadar sık oyun çıkardıklarını açıkladı

Büyük bütçeli yapımın oluşturulmasına oldukça çok zaman harcandığı bir dönemde, Ryu Ga Gotoku stüdyosu Yakuza / Judgment serisinden suç oyunlarını inanılmaz bir hızda piyasaya sürüyor. Onların sırrı nedir? Muhtemelen oyunlarının kendine özgü tasarımında yatıyor.

RGG stüdyosu, birkaç oyun için aynı hikaye çizgisini takip ettiği ve tanıdık mekanlara tekrar tekrar geri döndüğü için seviliyor. Serinin ikonu Kazuma Kiryu, bu yılın en iyi oyunlarından biri olan Yakuza: Infinite Wealth’te sıkça karşılaştığı yenilmez sorunlarla yüzleşirken çok fazla geri döndü – bu durum artık onun yaşlandığı noktaya bile ulaştı.

Ancak Infinite Wealth, seride (Judgment, Ishin ve Gaiden’i de sayarsak) son on yılda onuncu yeni oyun olma özelliğini taşıyor. On yılda yapılan herhangi bir şeyi ele alırsak, Rockstar Games GTA 5 ve Red Dead Redemption 2’yi sundu. Rocksteady bu süre zarfında sadece Batman Arkham Knight ve son olarak Suicide Squad Kill The Justice League’i çıkardı.

“GTA veya Assassin’s Creed gibi oyunlara bakarsanız, bu şirketlerin pazarlama metinlerinde kendi oyunlarının büyük bir kısmını neredeyse sıfırdan düşündüklerini görebilirsiniz,” – stüdyo yöneticisi Masaesi Yokoyama Washington Post’a verdiği röportajda dedi. Yokoyama, modern blockbuster’ların “öncekilerin güncellenmesi yerine tamamen yenilenmiş” olma eğiliminde olduğunu iddia ediyor.

RGG’nin yaklaşımı, neredeyse her oyunda Japon gece hayatı bölgesi Kamurocho’nun yer alması göz önüne alındığında, benzer alışılmadık bir şekilde eşsizdir. Ve oyuncular, onun geri dönüşlerini ve sürekli olarak eğlenceli yan etkinliklerle ve dokunaklı hikayelerle doldurulmasını memnuniyetle karşılıyor. Kamurocho’ya geri dönüş ve diğer daima yeşil konumlar, ekonomik olarak zorlu modern büyük bütçeli oyunlarda yeniden kullanma olanağını sağlamak yerine, tasarım felsefesi anlamına geliyor. Ancak bu, sadece maliyetleri azaltan bir önlem değil, aynı zamanda lanet iyi bir tasarım felsefesi.

Önceki sürüme dayalı bir yaklaşım kullanıyoruz. Bu daha çok bir dizi veya film oluşturmaya benziyor. … Sanırım birçok şirket bu konuda video oyunlarıyla meşgul olmuyor. Sadece biz yapabiliriz, sanırım. ”

Bu yaklaşım, seriyi Japonya’da ve giderek dünya genelinde satışlarda sürekli bir büyümeye yönlendirdi. Sekiz ana sürümden sonra Infinite Wealth, Hawksun’a da sahip olarak serinin tarihinde en iyi eleştirileri ve satışları elde etti, bu yaklaşımın çalışabileceğini kanıtladı.