Bir hayran tarafından yapılan yeniden yapımıyla ilk Castlevania oyunu çok sayıda gelişmişlikle indirilebilir hale getirildi ve ücretsiz olarak sunuluyor.

Bir hayran tarafından yapılan yeniden yapımıyla ilk Castlevania oyunu çok sayıda gelişmişlikle indirilebilir hale getirildi ve ücretsiz olarak sunuluyor.

Günümüz oyun endüstrisi, çeşitli yeniden sürümlerin veya tamamen yeniden yapım oyunların piyasaya sürülmesinde döngüye girmiş gibi görünüyor. Birçok tanınmış franchise, bu trend sayesinde geçmiş nesilden ikinci bir soluk aldı, ancak henüz yeterli ilgiyi görmeyen birçok proje var. Lv.4 Games takma adlı bir hayran, tek başına, klasik platform oyunu Castlevania’nın güncellenmiş bir sürümünü oluşturarak bu durumu kısmen düzeltmeye karar verdi.

Kullanıcı, Konami ve oyuncular tarafından haksız yere unutulduğunu düşündüğü Castlevania serisi büyük bir hayranıydı. Oyunculara bu franchise’ın temel özellikleri hakkında hatırlatma yapmaya karar verdi ve 1986 yılında NES konsolları için ilk kez piyasaya sürülen oyunun ücretsiz bir remix’ini yayınladı.

Hayran, Castlevania ReVamped adlı bir proje indirmesi için sunuyor, bu da oyunun klasik sürümünün hayran yapımı bir yeniden sürümü olup birçok iyileştirmeyi içeriyor. Proje modern işletim sistemlerini destekliyor, yeni bir kontrol sistemine sahip ve grafiklerde iyileştirmeler sunuyor. Orijinal oyun yayınlandığında, birçok kullanıcı benzer bir projenin nasıl ücretsiz olarak sunulduğuna şaşırdı. Kullanıcıların görüşüne göre, çoğu geliştirici bu tür bir remix için muhtemelen 30-40 dolarlık bir fiyat talep ederdi.