Black Mesa Geliştiricileri, Sonraki Oyunlarını Tanıtıyorlar

Black Mesa Geliştiricileri, Sonraki Oyunlarını Tanıtıyorlar


Crowbar Collective, Half-Life hayranlarından oluşan ekip, Black Mesa’nın arkasındaki ekip, 23 Şubat tarihinde YouTube kanallarına “Gelen Sinyal” adında bir video yükledi. Beklendiği gibi, videoda bu sinyalin ne olduğuna dair çok az bilgi var, ancak hayranlara stüdyonun web sitesine gidip “gelecek güncellemelere ve beta testlerine abone olmaları” öneriliyor.

Eğer Crowbar Collective hakkında bilginiz yoksa, ekip aslında Half-Life için bir mod geliştirmek isteyen hayran grubu olarak başladı. Valve’ın oyun motoru Source üzerindeki shooter’ın bir yeniden yapımını piyasaya sürdükten sonra Valve’ın dikkatini çekmeyi başardılar ve Black Mesa’nın ticari versiyonunu Steam’de 2015 yılında yayınladılar.

Şu anda, 2024 yılında, ekip bağımsız bir geliştiriciye dönüştü ve kendi web sitesinde belirtildiği gibi “Half-Life’ı seviyor, oyun tasarımını seviyor ve yüksek kaliteli içerik oluşturmayı hedefliyor”. Crowbar Collective’ın sonraki projesinin Valve ile bağlantılı bir Half-Life yeniden düşünmesi mi yoksa belki de orijinal bir IP olup olmadığı henüz belirsiz, bu sinyalin ne olduğunu görmek ve doğru tahminlerde bulunmadan önce beklememiz gerekecek.

Tabii ki, bu durum hayranların Crowbar Collective’ın üzerinde çalıştığı projeyi öğrenmeye çalışmasını engellemedi. Çünkü fragmanda dört farklı ışın gösterildi, birçok kişi bu renkleri Half-Life’a farklı eklentilerle ilişkilendirmeye başladı: mor – Half-Life: Decay, yeşil – Half-Life: Opposing Force, mavi – Half-Life: Blue Shift ve benzerleri.