Black Ops 4 Blackout’u Geliştirmek için 5 Yol

Black Ops 4 Blackout’u Geliştirmek için 5 Yol

Black Ops 4 Blackout Nasıl Geliştirilir?

Black Ops 4 Blackout Nasıl Geliştirilir?

Call of Duty: Black Ops 4‘teki yeni Blackout battle royale modu türünde Call of Duty‘in yükselmesi için güçlü bir durum oluşturuyor. Blackout son hayatta kalan olmak için oyuncuların karşılaştığı, devasa haritalar, rasgele silahlar ve titiz oynanış gibi battle royale’lerin imza unsurları haline gelmiş birçok şeye sahiptir.

Bu, Blackout’un battle royale özelliklerini gösterdiği için bu alandaki yarışı kazandığı anlamına gelmez. Geliştirici Treyarch, oyuncuların PUBG, Fortnite, H1Z1 ve diğerlerinde görmek için kullandıkları şeylere çok fazla büyük iyileştirmeler yaptı, ama hiçbir şekilde mükemmel değil. Blackout, örneğin oyuncuların diğer battle royale oyunlarındaki mevcut bilgilerine büyük ölçüde bağlıdır. Diğer battle royale oyunları gibi nasıl çalıştıklarıyla ilgili çok fazla açıklama yapmadan çok sayıda yeni sistem sunuyor; muhtemelen birçok oyuncuya ilk defa tanıttıyor.

Blackout, sevilecek çok şey içeren eğlenceli bir moddur. Soru şu ki, özellikle de giderek daha fazla geliştirici battle royale eğilimini kovalarken yerini koruyabilir mi? Burada, Treyarch’ın Blackout’u battle royale oyununun ayakta kalmasına yardımcı olacak şekilde geliştirebileceği beş yol var.

1. Yeni Oyuncuların Oyunu Öğrenmesi için Daha Kolay Olun

1. Yeni Oyuncuların Oyunu Öğrenmesi için Daha Kolay Olun

Call of Duty oyunları ve seriyi bu kadar kalıcı ve popüler kılan şeylerden biri olan en önemli şey, genellikle onları almak ve oynamak için çok kolay olmasıdır. Herhangi bir Call of Duty’de standart bir Deathmatch oyununa girmek, makul şekilde tecrübeli oyuncular için çok fazla arka plan bilgisi gerektirmez. Her silahın artılarını ve eksilerini bilmeniz gerekmez. Örneğin, sağlam bir savaşçı olmanız gerekir, çünkü oyun size neyin işe yarayıp yaramayacağına dair bir fikir edinmenizi kolaylaştıran yükler sağlar.

Doğası gereği, battle royale türü bu düşünceyi geliştirir. Doğal olarak daha karmaşık bir kavram. Yeni ekipmanı denemek için harcayacağınız zaman, maçlar daha uzun ve daha fazla yer aldığı için zorlayıcı olabilir. Herhangi bir oyunda, nerede konuşlandırılacağını veya dağıtılmaya çalışıldığını bilmeniz gerekir; hayatta kalmak ve savaşmak için gerçekten ihtiyacınız olan ekipman; düşmanları fiilen birleştirmek için çember daralmasının nasıl çalıştığı gibi. Ancak Blackout, yeni oyunculara mod hakkında ve nasıl çalıştığı hakkında çok az bilgi veya açıklama verir. Call of Duty, battle royale türüne çok sayıda insan getirme gücüne sahip, ancak şimdiden bu tür oyunları oynayan oyuncuların seyircisini kovalamakla mücadele ediyor. Bu büyük bir kaçırılmış fırsat olabilir. Size şimdilik yardımcı olması için haritalarda en iyi yağma bölgelerinin nerelerde bulunduğu “Black Ops 4 Blackout Yağma Yerleri” adlı konumuzu okumanızı öneririz.

2. Daha Az Hardcore için Blackout’u Daha Erişilebilir Yapın

2. Daha Az Hardcore için Blackout'u Daha Erişilebilir Yapın

Son noktaya kadar Treyarch, Blackout’u ilk iki maçın ötesinde daha net ve daha erişilebilir hale getirmeye çalışabilir. Battle royale türündeki oyunların çoğu, girilmesi ve anlaşılması zor olabilir. Bu oyunlara başladıklarında, yeni oyuncuların temel olarak sıfır yardımla öğrenmeleri gereken şeyler var. Ancak bu oyunlar, oyunda biraz deneyim kazandığınızda bile, kullanımları ve faydaları çok net olmayan karmaşık sistemler ve mekaniklerle dolu.

Blackout, sizi alıştırmakta olan oyunların çoğundan biraz daha iyi. İmleci, envanter ekranında silah ve ekipman üzerinde gezdirmek, oyunculara türlerine, kullanımlarına, güçlü yönlerine ve zayıf yönlerine bazı (çok kısa) içgörüler kazandırır. Ancak, silahınız için kabzaların ne kadar kullanışlı olabileceği ya da 5.56 ile 45 mühimmat arasında ne gibi farklılıkların olabileceği gibi şeyler hakkında çok az şey öğreneceksiniz. Bazı oyuncular ve streamerlar, bu oyunlarda silahların, zırhların ve ekipmanların nasıl çalıştığıyla ilgili tüm küçük detayları öğrenmek için Reddit’e ve YouTube’a bile gitmektedir. Bu da seviyeyi doğal olarak daha fazla sıradan oyuncuyu bırakır. Haftada bir ya da 50 maç oynamanız önemli değil, Blackout daha kolay anlaşılır bir battle royale oyunu yapma şansına sahip.

3. Sesin Bir Revizyona İhtiyacı Var

3. Sesin Bir Revizyona İhtiyacı Var

Özellikle solo oynarken, battle royale’in kilit noktası sestir. Oyuncular Blackout’taki geniş bir adada yalnızdırlar, sadece kendi akılları ile ellerinden geleni yaparlar ve çoğu zaman diğer oyuncuları bulmak ve kendilerini korumak için sadece kendi duyularına güvenebilirler. Çoğu savaş royale oyunlarında, ses sadece başka bir şeyden daha önemlidir, çünkü diğer oyuncuların yürürken, araç sürdüğünde veya birbirleriyle kavga ettiklerini duymak genellikle nerede bulundukları ve tehlikede olup olmadığınız hakkında edinebileceğiniz tek bilgi olabilir.

Blackout’un şu anda sesle ilgili iki sorunu var gibi görünüyor. İlk olarak, Blackout’taki ses, güvendiğinizde sinir bozucu olabilir. Diğer oyunculardan gelen sesleri duymak ve iğnelemek için zorlanabilirken, kendi ayak sesleriniz ve eylemleriniz çok yüksek. Bu, diğer oyunculardan gelen sesleri duyma yeteneğinizi artıran Farkındalık dürtüsünü çok daha değerli kılıyor, ancak ilk etapta kimin sinsice olduğunu duymak çok zor olmamalıdır.

Bunun üzerine, diğer oyuncular Blackout’ta sesin her zaman düzgün çalışmadığı veya yanlış hoparlör veya kulaklık kanalından çıktığı konulardan şikayetçiydi; örneğin, bir oyuncu size soldan yaklaşıyor olabilir, ancak bunun sağdan gelmekte olduğunu duyuyorsunuz. Uzun ömürlü olacaksa, Blackout’da sabitlenmesi gereken bir unsur. Bununla birlikte, büyük bir soruna odaklanmasa bile ses, oyuncuların hayatta kalabilmede duyularını kullanmaları için daha uygun hale getirerek gelecekte bazı çalışmaları kullanabilir.

4. Daha Fazla Zombi

4. Daha Fazla Zombi

Blackout, Zombies modundan taşınan ölümsüz düşmanların eklenmesi gibi, çok az sayıda Call of Duty türü unsurla battle royale türünün diğer oyunlarından ayrılır. Bazı bölgelerde, sinsice gezerken ve yağma yaparken, pat diye karşınıza çıkan ve sizi öldürmeye çalışan zombiler tarafından durdurulabilirsiniz. Ama şuan için birkaç Blackout maçı yapabilir ve belki de asla bir zombi ile karşılaşmayabilirsiniz. Karşılaşmış olsanız bile bunlardan korkmanız gerekmeyecektir, çünkü bunlar kolayca önlenebilir ve özellikle tehlikeli değildir. Blackout’taki zombiler bir yenilikten biraz daha fazlasıdır, ama çok daha fazlası olabilirler.

Zombileri daha fazla yere yerleştirmek, varolan battle royale ve Call of Duty’nin Zombies modu arasında orta bir zemin yaratarak, tamamen farklı bir battle royale dinamiği yaratabilir. Treyarch, zombilerle daha da yaratıcı olabilir; geliştirici, onları her maçın başında en fazla oyuncuyu gören popüler yerlere ekleyebilirken, daha küçük, daha gizli yerler daha güvenli olabilir, oyuncuların ilk stratejilerini değiştirmesini sağlayabilir. Ya da haritayı dolduran zombilerin sayısı, oyuncuların öldüğü yere daha fazla tepki verebilir. Zombi popülasyonları çember kapanırken tırmanabilir ya da sıklaştıkça daha hızlı ve güçlü olabilirler. Bunlara benzer fikirler üretilebilir.

Bu olasılıklar standart Blackout rekabetinden ayrı olarak ek oyun türü seçeneklerine düşürülmüş olsalar bile, Zombileri Blackout deneyiminin daha büyük bir parçası haline getirmek için birçok olanak vardır.

5. Başkalarını Takip Etme

5. Başkalarını Takip Etme

Blackout, mevcut battle royale formülü almak ve geliştirmek için iyi bir iş çıkarır. Perks, silah seçimi, geliştirilmiş mekanikleri, zombiler ve akıcı oyun, Blackout’u tanıdık ama farklı kılan büyük eklemeler. Ama hepsi de bir başkasının yapısına biraz fazla yenilenme gibi geliyor. Blackout, mevcut üst düzey battle royale oyunlarına çok benzer ve bundan dolayı, kendi başına bir yol aramaktan ziyade mevcut liderleri kovalamak gibi bir şey haline gelir.

Blackout diğer battle royale oyunlarının bazı problemlerini tanımladı ve bunları düzeltdi, aynı zamanda bir Call of Duty serisini tüm fikirlerini üzerine koydu. Bununla birlikte Call of Duty’in, PUBG’nin Call of Duty versiyonu olmaktan fazlasını yapması gerekiyor. Ne kadar kesin bir model olduğunu tahmin etmek zor. Ancak battle royale seçeneklerinin yanı sıra copycats ile hızlı bir şekilde doldurulan bir alanda, oyuncuların uzun vadeli yatırım yapmaları için Blackout için daha fazla iyileştimeler ve geliştirmeler gelecektir.