Blizzard, Blizzcon 2020'nin İptal Edildiğini Açıkladı

Blizzard, Blizzcon 2020'nin İptal Edildiğini Açıkladı

 Kaliforniya merkezli bilgisayar oyunları üren ve tannıtımını yapan Blizzard Entertainment, her yıl gelenek haline getirdiği Blizzcon fiziksel etkinliği bu yıl dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle gerçekleştirmeyeceğini açıkladı. 

 Blizzard Entertainment'in resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  Kasım ayında düzenlenmesi beklenen BlizzCon etkinliğinin fiziksel olarak gerçekleşmeyeceği kesin olarak duyuruldu. Blizzard'ın etkinliği bu yıl dijital ortamda da yapmayacağı görünüyor. Ancak 2021'in başında ertelenen BlizzCon etkinliğini çevrimiçi yapılabilmesi için yetkililer çalışmalara başlamış. 

   Blizzard Entertainment'in etkinlik yötecisi Saralyn Smith BlizzCon etkinliğinin iptali sonrası şu açıklamalarda bulundu:

BlizzCon ruhunu nasıl kanalize edebileceğimiz ve sizinle bir şekilde çevrimiçi bağlantı kurabileceğimizi tartışıyoruz. Sağlık ve güvenlik protokolleri sebebindan dolayı, kitlesel etkinlikler, yüz yüze toplantılardan çok daha fazla etkileniyor” dedi. “Bunu mümkün olan en kısa sürede yapmak istiyoruz, ancak bunun yeni bölge olması ve farklı faktörler göz önüne alındığında, büyük olasılıkla önümüzdeki yılın başında olacak. BlizzCon ayrıca her yıl Blizzard oyunlarındaki büyük esport etkinlikleri için bir sahne, bu yüzden normalde şovda gerçekleşecek bazı üst düzey yarışmaları destekleyecek alternatifler de arıyoruz.”

 Oyunseverlerin merakla beklediği Diablo IV ve Overwatch 2 gibi yüksek bütçeli oyunlar hakkında önemli açıklamalarda bulunacak olan Blizzard, etkinliğin iptali sonucunda açıklamalarını erteleme kararı aldı. Ayrıca düzenlenmesi planlanan eSpor etkinlikleride  BlizzCon'un iptali sonrası ertelenme kararı alındı. Ancak bazı eSpor oyunları online olarak gerçekleşmesi bekleniyor.