Blizzard, Buddy Bot oluşturucusuna karşı açtığı davada 8.5 milyon dolar tazminat istiyor.

Blizzard, Buddy Bot oluşturucusuna karşı açtığı davada 8.5 milyon dolar tazminat istiyor.

Blizzard, geçtiğimiz yaz, World of Warcraft, Diablo 3, Hearthstone ve Overwatch’da hile yapılmasına izin veren Alman merkezli bot üreticisi Bossland a dava açtı. Bossland’ı telif hakkı ihlali, haksız rekabet ve DMCA ihlalleri gibi suçlamalarla “Blizzard Games’in bütünlüğünü yok ettiğini’’ söyleyerek dava ettiler. Blizzard, sanıktan yasal yollarla oynayan oyuncuların sinirlerini bozduğu ve ekonomileriyle oynadığı gerekçesiyle tazminat talep etti.

Bu dosyalamada (TorrentFreak aracılığıyla) belirtildiği gibi Bossland, öncelikle yargılama konuları üzerinde dava açmaya çalıştı. Bu işe yaramadığında, Bossland eylem karşısında kendisini savunmak yerine mahkemeye gelmeyerek Blizzard’ın finansal cezalarından kaçınma girişiminde bulundu.

“Bossland’ın mahkemeye katılmama kararını, yasalara aykırı davranmak, Amerika Birleşik Devletleri yasalarından kaçınmak için tasarlanmış hesaplı ve kötü niyetli bir taktik olarak değerlendirildi. Mahkemeye katılmayarak, Bossland, Bossland Hacks’tan sağladığı gelir miktarını ve varlıklarının nerede olduğunu gizlemek ve Blizzard’ın keşfetmesini engellemek istiyor.

Blizzard kabaca 8.5 milyon dolar mahkemeye gelmeme cezası istiyor. (Bide en az 8.5 milyon dolar) Bu da Bossland’ın kafasına kafasına çekiçle vuruyor demek oluyor bir başka deyişle.

Bossland daha önce, yazılımının Temmuz 2013’ten bu yana yalnızca ABD’de en az 119.000 kez indirildiğini gösteren kanıtlar sunmuştu ve kesinlikle, Bossland’ın Blizzard ile ilgili ürünlerinin satışlarının büyük bir bölümünü oluşturduğu kesin olarak görülmesine rağmen, Blizzard tüm ürünlerin eşit değerde olduğunu varsaymaya hazırlanıyor. 

Bu da, Bossland’ın ABD’deki satışlarının yaklaşık yüzde 36’sı Blizzard oyunlarında çalışan botlar için olduğu anlamına geliyor ve 118.939 indirmenin yüzde otuz altısı da 42.818’e denk geliyor. Hepsi için en az 200 dolar talep edilyor ve toplamda 8.563.600 dolar para cezası ortaya çıkıyor. Blizzard ise bu rakamı aşan bir fiyat olması gerektiğini savunuyor.

Blizzard, Scapegaming’e karşı gönderilen 2010 dava dosyasına atıfta bulunarak iddiasını destekledi ve mahkemenin 85 milyon doların üzerinde yasal zarar tazmini hesaplamasını hatırlattı. Miktar ne olursa olsun açık amaç Bossland’ı Blizzard ürünlerinden uzaklaştırmaktır ve muhtemelen Bossland’ın yüklü miktar para ödemesiyle bu gerçekleşecek. Ne diyelim geçmiş olsun Bossland.