Blizzard, World of Warcraft’ın yayıncısını çok “cömert” izleyiciler için yasakladı.

Blizzard, World of Warcraft’ın yayıncısını çok “cömert” izleyiciler için yasakladı.


Blizzard Entertainment, kendi oyuncu kitlesini pek anlamıyor gibi görünüyor. Bu oyuncular World of Warcraft gibi büyük çok oyunculu rol yapma oyununda saatler harcıyor ve büyük miktarda içerik üretiyor. Şirket sadece son derece tuhaf bir yasakla değil, aynı zamanda bu yasağı kaldırmak için eşit derecede tuhaf bir gerekçe buldu. Geliştiricilerin bu davranışı birçok oyuncuyu şaşırttı, hatta en deneyimli World of Warcraft oyuncuları bile şaşırdı.

Tüm hikaye, son zamanlarda World of Warcraft’da yasaklanan bir yayıncı olan lsxyz9 takma adlı bir yayıncıdan başladı. Aslında, geliştiriciler, ona destek olmak isteyen ve ona oyun içi para birimi göndermek isteyen izleyicileri çok fazla “cömert” olduğu için oyuncuyu engelledi. Kullanıcılar yasaklanmış programları veya güvenlik açıklarını kullanmıyorlardı, sadece ona posta yoluyla altın gönderiyorlardı, ki bu da oyun kurallarıyla izin verilmişti.

Yine de, bu durum Blizzard çalışanlarını kesinlikle memnun etmedi ve yayıncıyı engellediler ve durumu anlamak için destek hattıyla iletişime geçmeye çalıştığında ona cevap vermeye başladılar. Sadece sosyal medya üzerinden açıklamalar almayı başardı, burada çok şaşırtıcı bir cevap aldı:

“Masum bir kişi ya altını postadaki kutudan çıkarmaz – ve bildirir, ya da bildirir – ve bu altını harcamaz. ‘Bildirir’ anındaki durumu dikkate alın.”

Bu bana yasağın gerekçesi olan izleyici kitlesi tarafından verilen altını kullanmayı ve aktarmayı neredeyse yasakladığı söylenebilir. Bu nedenle kullanıcılar, oyundaki oyun içi para birimini kullanmayı bırakarak küçük bir protesto düzenlemeye çalışıyorlar. Muhtemelen bu, onlara bir şey kazandırmayacak, ancak yayıncının yasaklamasının herhangi bir yorum olmaksızın kaldırılmasına neden oldu.