Blizzard’ın kurnaz çalışanı, işten çıkarılmadan hemen önce on yıl boyunca ücretsiz World of Warcraft erişimi kazandı.

Blizzard’ın kurnaz çalışanı, işten çıkarılmadan hemen önce on yıl boyunca ücretsiz World of Warcraft erişimi kazandı.

Oyun endüstrisi son yılda en büyük işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldı. Binlerce geliştirici işten çıkarıldı ve bu sorun neredeyse her oyun stüdyosunu etkiledi, Blizzard gibi büyük ve başarılı bir stüdyoyu bile. Ancak stüdyoda, haksız bir işten çıkarılmayı hafifletmeyi başaran oldukça kurnaz bir çalışan bulundu.

Blizzard’ın baş teknoloji ürünleri sorumlusu Adam Holinski, Microsoft’un dayattığı baskın işten çıkarmalar nedeniyle diğer birçok geliştirici gibi Blizzard’dan ayrılmak zorunda kaldı. Haksız işten çıkarılmayı kabul etmeyen Holinski, kendisine 10 yıl boyunca popüler çok oyunculu rol yapma oyunu World of Warcraft’a ücretsiz erişim hakkı gibi bir prim verdi.

Holinski, World of Warcraft aboneliği için 14 Ekim 2033 tarihine kadar ödeme yapmayabilir. Geliştirici, şirketi tarafından yeni işten çıkarılmış olmasına rağmen bu süre boyunca şirkete tek kuruş ödeme yapmayacak. Blizzard’dan anlayışlı bir tazminat aldı çünkü bu süre boyunca WoW aboneliği 1520 dolar değerinde. Sosyal medyada birçok kullanıcı Holinski’yi bu zekalılığı için övdü, ancak 10 yıl sonra World of Warcraft’ın var olmayabileceğini belirttiler.