Blockchain Güzellik Endüstrisine De Girmeyi Başardı

Blockchain Güzellik Endüstrisine De Girmeyi Başardı

Çevrimiçi saç ve güzellik rezervasyon sistemleri JOLYY, verimliliklerini artırmak ve salonlar ve müşteriler için maliyetleri düşürmek için bir Blockchain-powered platformu kurmayı planlıyor.

Şirket, güzellik endüstrisinin, sayısal teknolojilerin muazzam potansiyelini kullanmak için henüz fark edilmeyen pazarlardan biri olduğuna inanıyor. Birçok profesyonel, rezervasyonlar ve müşteri yönetimi için hala bir telefon, kalem ve kağıt kullanıyor.

“Mevcut güzellik rezervasyon platformlarının birçoğu teknolojik olanaklardan tam olarak yararlanamıyor. Çoğu,  yüksek komisyon alıyor ya da verimsiz oluyor. “, diyor JOLYY.

Merkezi Olmayan Güzellik

Şirket, bu sorunların birçoğuna bir çözüm önermekte, aynı zamanda kendi ülkesinde Bulgaristan’da faaliyet gösteren yenilikçi ve akıllı bir platform sağlamak istemektedir. Şimdi sistemini Blockchain teknolojisi yardımıyla yükseltmeyi düşünüyor.

The Origin Protocol, alıcıların ve satıcıların geleneksel aracılar olmaksızın merkezi olmayan bir ortamda işlem yapmasına yardımcı olmak için Ethereum Blockchain‘i kullanmaktadır.

Yeni JOLYY platformu, müşterilerin güzellik randevuları için randevu almalarına, kendi para birimlerini kullanarak ödeme yapmalarına ve çok sayıda ödül kazanmasına izin verecek. Ürün ve salonları inceleyip önerebilecek, arkadaşlarını davet edebilecek, onlara belli miktarda bonus para verecek ve yeni salonlar ekleyebilecekler.

Salon yöneticileri, şirket tarafından rapor edilen şekilde, diğer platformlarda bir aya kadar sürebilecek olan anında çevrimiçi ödemeler almak için kolay rezervasyonlar alacaklar. Buna ek olarak, salonlar, aramalar, olası ve mevcut müşterilerin ziyaretleri ve platformdaki girişlerini optimize etmelerine yardımcı olmak için diğer verilerle ilgili detaylı analize erişebilecek.

%1 Komisyon

Ağ, üreticilerin salonlarına doğrudan erişmelerini, farklı filtrelerle aramalarını sağlayacak. Ayrıca, arzulanan salonları tam olarak hedef alan reklamlar yerleştirir ve nihai olarak akıllı sözleşmeler yoluyla ürün dağıtımlarını düzenler.

Platform, JOLLY Live adlı bir sosyal ağa sahip olacak. Kullanıcılar içeriğini tanıtabilir, birbirlerini takip edebilir ve beğenebilir. Şirket, kullanıcıların içerik yükleyip paylaşarak, uzmanları takip ederek,  güzellik endüstrisi için sosyal ağa dönüş yapmayı umuyor. Salonlar ve satıcılar, ürünlerini tanıtabilecekler.

Platform, piyasaya sunulduğunda, salonlar ve müşterilerin randevuları ücretsiz olarak almasını sağlayacak. Daha sonraki bir aşamada, rezervasyon başına yüzde bir komisyon sunmayı planlıyor.

Projenin temel unsuru, 2018 yılının ikinci çeyreğinde planlanan “JOY token” nın piyasaya sürülmesi. Bu platform genelinde ana ödeme aracı olarak görev yapacak. Rezervasyonlara ek olarak, imalatçılar ürünlerini satmak için tokenları kullanacaklar. Reklam alanı, tokenlar karşılığında satışa sunulacak.

Dört Kat Daha Hızlı

Tüketiciler giderek çevrimiçi ve mobil cihazlara alışmaktadır. Araştırma ve danışmanlık şirketi A. T. Kearney‘nin yaptığı 2016 çalışmasında çevrimiçi kanalların güzellik mağazalarına kıyasla dört kat daha hızlı büyüdüğü ortaya çıktı.

Inkwood Research tarafından hazırlanan bir rapor, 2016 ve 2024 yılları arasında küresel güzellik ve kişisel bakım ürünleri pazarında bileşik yıllık büyüme oranının (CAGR)% 7,15 olacağını öngördü. Raporların iddia ettiği gibi, pazarın hacminin 2024 yılına kadar 750 milyar doları bulması bekleniyor.

Kylie Cosmetics gibi yeni çevrimiçi kozmetik perakendecilerinin başarısı bu eğilimleri en iyi şekilde göstermektedir. 20 yaşındaki reality TV şöhreti Kylie Jenner tarafından başlatılan e-store, ilk 18 ayda 420 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.

Kaynak: 1