Bloodstained Ritual of the Night Sistem Gereksinimleri

Bloodstained Ritual of the Night Sistem Gereksinimleri

Bloodstained: Ritual of the Night

Bloodstained: Ritual of the Night

Bloodstained: Ritual of the Night, ArtPlay, DICO ve WayForward Technologies tarafından geliştirilen ve 505 Games tarafından yayınlanan bir Metroidvania video oyunudur.

Oyunun gelişimi eski Castlevania serisi yapımcısı Koji Igarashi tarafından yönetilmiş ve serinin manevi bir halefi olarak kabul edilmiştir. Haziran 2019’da Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One için Bloodstained piyasaya sürüldü. Bir retro tarzı eş oyunu olan Bloodstained: Curse of the Moon ise, Inti Creates tarafından geliştirilip Mayıs 2018’de yayınlanmıştı.

Igarashi, 2014 yılında Konami’den ayrıldıktan sonra oyunu tasarladı. Başka bir Metroidvania tipi oyun daha yapması için çok sayıda hayran istekte bulundu. 2015 yılında, bu istekleri karşılamak için Kickstarter kitlesel fonlama platformunu kullandı ve destekçilerden 5.5 milyon doların üstünde para toplayarak platformdaki en çok finanse edilen video oyun kampanyalarından biri oldu.

Oyun, Castlevania serisinin Symphony of the Night sonrasındaki Metroidvania tarzı oynanışı izler. Düşmanları yenerek, Miriam vücudundaki kristallerin sağladığı güçlerin yanı sıra yeni silahlar ve zırhlar yapmak için kullanılabilecek eşyalar kazanır. Oyun, üç boyutlu grafiklerle sunulan, ancak hareketi 2D sistemine kısıtlayan, 2.5D tarzında sunulmaktadır. Igarashi, 2.5D seçiminin The Dracula X Chronicles ve Mirror of Fate gibi daha önceki Castlevania oyunları tarzının etkisi olduğunu belirtti.

Bloodstained: Ritual of the Night Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri
 – İşlemci: AMD FX-4350 / Intel Core i5-4460
 – Bellek: 4 GB RAM
 – Ekran Kartı: AMD Radeon R9 280X / GeForce GTX 760
 – Depolama: 10 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri
 – İşlemci: AMD FX-6300 / Intel Core i5-4590
 – Bellek: 8 GB RAM
 – Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290 / GeForce GTX 1050 Ti
 – Depolama: 10 GB kullanılabilir alan