Senua’s Saga: Hellblade 2’nin Oyun Süreci ve Grafikleri Hakkında Oyun Medyası Detayları Paylaştı

Senua’s Saga: Hellblade 2’nin Oyun Süreci ve Grafikleri Hakkında Oyun Medyası Detayları Paylaştı

ABD’li Team Ninja tarafından gerçekleştirilen basın turlarının ardından Senua’ın Saga: Hellblade 2 hakkında birkaç rapor ortaya çıktı ve oyunda bulmacalar, dövüş sistemi ve diğer unsurlar hakkında detaylar gelmeye başladı.

Neredeyse tüm ön incelemeler, geliştiricilerin oyundaki grafiklerin, Unreal Engine 5’in neye muktedir olduğunu göstermek için güçlü bir unsurdan ibaret olduğunu belirtiyorlar. Polygon’a göre, Ninja Theory’nin, 3D’de modellenmek yerine taramak ve dijitalleştirmek gereken gerçek öğelerin oluşturulmasına odaklandığı daha detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Bu sistem, fotogrametri, hava fotoğrafçılığı ve obje tarama gibi geniş ölçüde kullanılan unsurları içerir ve çevresel unsurlar ve karakterlerle neredeyse fiziksel temasın olduğu, oyunun daha gerçekçi hissettirmesini sağlayan benzersiz bir bedensel duygu yaratmaya yardımcı olur.

Pratikte, geliştiriciler, grafik işleme yazılımlarından doğrudan kaynak oluşturmak yerine nesneleri taramayı ve 3D’de oluşturmayı tercih ettiler ve bu, Unreal Engine 5’in teknik araçlarını kullanarak, özellikle Nanite gibi, çevre oluşturmak için İzlanda mitolojisini oldukça özgün bir şekilde yeniden oluşturmaya yardımcı olur.

Ses alanında da büyük bir çalışma yapılıyor; arka plan ve binaural mikrofonların kullanımı, özel bir ses tasarımının en üst düzeyde kullanılmasına olanak tanır ve bu da özellikle Fury ve Senua’nın kafasındaki sesler konusunda geliştirilen ilk oyunda dikkat çeken bir özelliktir.

Oyun oynanışı açısından, Senua’nın Saga: Hellblade 2’nin birinci oyunla doğrudan bağlantılı olduğu anlaşılıyor, oyunda ekolojik bulmacalar ve dövüşlerin birbirini takip ettiği ve birbiriyle ilişkili olduğu öğeler bulunmaktadır.

Oyun aynı zamanda lineer bir aksiyon hikayesi olarak tanımlanıyor, bu yüzden açık dünya bir oyun değil ve bu tür bir türle ilişkili özelliklere sahip değil. Bu nedenle, bulmacalar mevcut ve genellikle yol bulmak ve erişilemeyen geçitleri açmak için gereklidir.

Dövüşlere de büyük bir vurgu yapılıyor: Rapora göre, Senua’nın Saga: Hellblade 2, öncelikle birbirine karşı savaşlara odaklanıyor ve bunlar çok sert ve kanlı görünüyor, özellikle de ikinci bölümde kullanılan özel çok yakın çekim sayesinde.

Senua’s Saga: Hellblade II’nin çıkış tarihi, 21 Mayıs 2024 tarihine planlanmıştır ve PC ve Xbox’ta ve Xbox Game Pass katalogunda ilk günden itibaren mevcut olacaktır.