BlueStacks X oyun pazarını buluta taşıdı

BlueStacks X oyun pazarını buluta taşıdı

PC'de android oyunlarının öncüsü ve dünyanın önde gelen mobil oyun platformu olarak gösterilen BlueStacks, dünyanın ilk bulut tabanlı oyun akışı BlueStacks X'i pek çok ülkenin ardından Türkiyede piyasaya sundu. Dünyada 1 milyar indirmeyi geçen BlueStacks App Player’ın bir sonraki adımı olarak geliştirilen BlueStacks X, tarayıcı bağımsız bir uygulama olarak oyun pazarının kurallarını değiştirecek.

 

 

Dünyanın önde gelen oyun platformları, en yeni teknolojileri pazara kazandırıyor. Platform ve cihazlar arasında mobil oyunlar için ücretsiz yayın sunan BlueStacks X, piyasadaki tek bulut tabanlı oyun hizmeti olarak oyunun kurallarını değiştirmek için pazardaki yerini aldı.

 

Hibrit bulut teknolojisiyle geliştirildi

Hibrit bulutun BlueStacks Xi başlatmayı ekonomik olarak uygun kılan büyük bir teknolojik atılım olduğunu söyleyen BlueStacks Inc. CEO'su Rosen Sharma, Tarayıcı bağımsız bir uygulama olan BlueStacks App Player,1 milyar indirmeyi geçti. Bunun bir sonraki adımı olarak, BlueStacks Xi dünyanın pek çok ülkesinin ardından Türk oyun sektörüne kazandırıyoruz. En iyi mobil oyun geliştiricilerinin güvenilir iş ortağı olarak BlueStacks X ve Discord entegrasyonu gibi sahip olduğumuz diğer yenilikler de bize heyecan veriyor” dedi. 

 

36 milyon oyuncuya tarayıcı üzerinden ulaşacak

Türkiyedeki oyun sektörünün gelişim potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Sharma, 14 ülkede 200den fazla oyunun tarayıcı üzerinden canlı olarak yayınlanmasını ve Discord botları aracılığıyla kullanılmasını sağlayan BlueStacks X ile Türkiyedeki oyun sektörünün gelişimini destekleyeceğiz. 36 milyon oyuncuya, oyunları indirmeye gerek kalmadan tarayıcı üzerinden oyun oynama fırsatı sunacağız” dedi.

 

RPG ve strateji oyunları koleksiyonu

BlueStacks X'i Discord botu olarak başlatmanın çok yenilikçi ve akıllı bir adım olduğunu belirten Sharma,Discord son dönemlerde oyuncuların en fazla vakit geçirdiği platformlardan biri. 200den fazla oyuna sahip BlueStacks X, bu çeşitlilikle oyuncuların beklentisini de karşılıyor. Her hafta yeni oyunlar ekleyerek kütüphanemizi genişletiyoruz. Zaman içinde eklenen diğer oyunlarla birlikte harika bir RPG ve strateji oyunları koleksiyonuna sahip olacağız” dedi.