Call of Duty Mobile Çıkış Tarihi Ekim Olarak Belirlendi

Call of Duty Mobile Çıkış Tarihi Ekim Olarak Belirlendi

Call of Duty, bu yıl Modern Warfare ile yeni bir yol izlerken, öte yandan mobil oyuncularını da es geçmedi. Activision bir süredir ön kayıt aşamasında olan Call of Duty: Mobile oyununu 1 Ekim 2019’da resmi olarak Android ve iOS cihazlar için yayınlayacak. Bununla beraber çok oyunculu mod, ikonik haritalar, modlar, karakterler ve yeni Battle Royale deneyimi bizlere bu oyunla beraber sunulacak.

Yeni oyun fragmanı eskisine göre pek farklı olmasa da sadece mobil platformlara özgü bir Call of Duty oyunu olacağı izlenimini bize yansıttı. Bazı oyunculara dokunmatik ekranda FPS oyun oynamak pek cazip gelmese de ön kayıtlara olan ilgi dudak uçuklatacak cinsten. Analizci Daniel Ahmad, sadece Çin’de henüz yayın tarihi bile belli olmamışken 16 milyon kişinin ön kayıt yaptırdığını Twitter üzerinden paylaştı. 

Call of Duty: Mobile – Duyuru Fragmanı

iOS ve Android’de ücretsiz olarak sunulacak olan oyun League of Legends geliştiricisi Riot Games‘in ana şirketi olan ve Fortnite‘nin Çin’e getirilmesine yardımcı olan Çinli yayıncı Tencent ile birlikte tüm dünyaya tanıtıldı. Yakında resmi olarak yayınlanacak olan bu mobil oyun Treyarch veya Infinity Ward gibi geleneksel Call of Duty geliştiricileri yerine Tencent’in kendi stüdyosunda geliştirildi.

Duyuru fragmanındaki görüntülere göre oyunda Nuketown ve Crash da dahil olmak üzere çeşitli ikonik COD haritalarını görebileceğiz. Ayrıca oynanış en çok sevilen Call of Duty serisi olan Black Ops 4 ile benzerlikler gösteriyor.