Call of Duty Mobile PC’de Nasıl Oynanır?

Call of Duty Mobile PC’de Nasıl Oynanır?

Çok beklenen popüler FPS battle royale oyunu Call of Duty Mobile, oyun mağazasında ön kayıt için geldiği anda, insanlar bu oyunu indirmek için acele ettiler ve oynarken çok keyif aldılar. Birkaç ay içinde milyonlarca kullanıcı başvuruda bulundu. Artık oyunun tam sürümü dünya çapında Google Play Store’dan indirilebilir. Telefonunuz Call of Duty Mobile’i oynayacak donanıma sahip değilse üzülmeyin. Çünkü Call of Duty Mobile’i emülatör kullanarak PC’nizde oynayabilirsiniz.

Tıpkı PUBG Mobile gibi, birçok oyuncu bilgisayarında COD Mobile oynamak istiyor. COD Mobile’i Windows PC’nizde oynamak istiyorsanız, sizin için hazırlamış olduğumuz için bu makaleyi okumaya devam edin. Makalemizde, PC için en iyi çalışan mobil emülatörleri nasıl indireceğinizi ve oyunu nasıl kuracağınızı ayrıntılı olarak anlattık.

En İyi Call of Duty Mobile Emülatörü

İşte PC için en iyi Call of Duty Mobile emülatörlerinin listesi. Makalenin devamında, bu emülatörlerin sistem gereksinimlerini ve teknik özelliklerini ayrıntılı olarak anlatacağız.

Tencent Gaming Buddy ile Call of Duty Mobile:

Tencent Gaming Buddy adı kısa süre önce Game Loop olarak değiştirildi. PC için en iyi Android emülatörlerinden biridir. Pek çok oyun için tercih edilir ve kurulumu çok kolaydır.

Tencent Gaming Buddy (Game Loop) kendini Android oyunlarına adamıştır. Sorunsuz oyun performansı sunan, PC’de Call of Duty Mobile oyununu oynamak için en iyi Android emülatörlerinden biridir.

Neden Tencent Gaming Buddy:

  • Düşük donanımlı PC’yi destekler
  • Fare DPI’sini ayarlama
  • Klavye eşleme ve fare kontrolü
  • Anlık görüntü ve video kaydı
  • Fiyat: Ücretsiz

Tencent Gaming Buddy için sistem gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8 /8.1/ 10
  • RAM: 3 GB veya Daha Fazla
  • HDD: minimum 4 GB
  • CPU: Intel veya AMD İşlemci (Çift çekirdekli)

Tencent Gaming Buddy emülatöründe takılmadan, kasmadan Call of Duty Mobile oynamak için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Adım: Tencent Gaming Buddy emülatörünün en son sürümünü resmi web sitesinden indirin. İndirmek için buraya tıklayın.

2. Adım: İndirilen Tencent Gaming Buddy dosyasını açın. Install’e tıklayın. Kurulum işlemi birkaç dakika sürecektir. Kurulum işlemini tamamladıktan sonra Start düğmesine tıklayın. Artık Tencent Gaming Buddy ana sayfasındasınız.

3. Adım: Bilgisayarınızın performansına göre ayarları My Games bölümünün sağ üst köşesinden değiştirebilirsiniz.

Çözünürlük, DPI, Rendering ve ayrıca Tencent Gaming Buddy emülatörüne ne kadar bellek ve işlemci ayırmak istediğinizi değiştirebilirsiniz. Değiştirdiğiniz ayarları kaydedin.

4. Adım: Şimdi oyun merkezi bölümüne gelin. Call of Duty Mobile oyununu arayın.

5. Adım: Oyunu yüklemek için oyun simgesine tıklayın. Oyun hemen indirilmeye başlayacak.

6. Adım: Oyun başarıyla kurduktan sonra oyuna başlamak için Play butonuna tıklayın. Giriş yapmanız istenecek. Facebook hesabınızla giriş yapın ve Start Game’e tıklayın.

7. Adım: Grafik kalitesini ve kare hızını cihazınıza göre seçin. Kontrolleri özelleştirebilir ve klavye tuşlarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz, aksi takdirde varsayılan klavye tuşları atanır.

Artık PC’nizde Call of Duty Mobile oynamanın tadını çıkarabilirsiniz.

Nox Player ile Call of Duty Mobile:

Başlamadan önce, Nox emülatörünü bilgisayarınıza başarıyla yüklemek için sistem gereksinimlerine bakalım.

NOX Player’ın sistem gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7 /8.1/ 10, OSX-10.8 +
  • CPU: çift çekirdekli AMD veya Intel CPU
  • GPU: 1 GB veya daha fazla grafik kartı zorunludur
  • RAM: 2 GB RAM
  • HDD: 2 GB boş disk alanı

Call of Duty Mobile’i Nox emülatör ile kasmadan oynamak için aşağıdaki adımları uygulayın.

1. Adım:  Resmi web sitesinden Nox App Player’ın en son sürümünü indirin ve yükleyin. İndirmek için tıklayın.

2. Adım: Bu işlem PC’nize bağlı olarak 2 ila 3 dakika sürecektir. Başarıyla yükledikten sonra Nox App Player’ı başlatmak için Start düğmesine tıklayın.

3. Adım: Google oyun mağazasında Google hesabınızda oturum açın ve arama çubuğuna Call of Duty Mobile yazarak oyunu aratın. İndirmek için oyun simgesine tıklayın.

4. Adım: İndirdikten ve yükledikten sonra Call of Duty Mobil oyunu sorunsuz çalışmalıdır, ancak bazı kullanıcılar bir hata alabilirler. Hata, bu oyunu oynamak için minimum gereksinimleri karşılamadığını söyleyecektir. Bu durumda yapmanız gereken şey, Nox Player‘ın sağ üst tarafındaki Settings sekmesine tıklamaktır.

5. Adım: Gelişmiş ayarlara gelin. Sizin için mümkün olan en yüksek performansı seçmeniz gerekir.

Önerilen kurulum değerleri şunlardır:

  • CPU Belleği: 2048MB veya daha fazla.
  • Grafik Oluşturma Modu: Nvidia GeForce veya AMD Radeon gibi özel Grafik kartlarınız varsa OpenGL’yi seçin. Yalnızca tümleşik bir grafik kartınız varsa Direct X’i seçin.
  • Çözünürlük: 1280 * 720 (Bunu PC çözünürlük özelliklerine göre değiştirebilirsiniz)

6. Adım: Ardından Save Setting butonuna tıklayın. Nox Player’ı yeniden başlatmanız istenecek. Daha sonra emülatörün ana sayfasına bir kez daha gidin ve Call of Duty Mobile’a tıklayın. Oyun bu sefer çalışmalı.

Bir hesap oluşturmanız istenecektir. Facebook ile kayıt olun.

7.Adım: Oyuna ilk başladığınızda kontroller biraz farklı olacak. Kontrollerinizi manuel olarak ayarlamanız gerekiyor.

Bunu yapmak için sağ üstte görebileceğiniz ‘keyboard mapping‘ düğmesini tıklayın. Bu bölüm, özel klavye tuşlarını atamanıza olanak tanır. Fareniz ve klavyenizle oynayabilmek için WASD düğmesinin üzerine sürükleyebilirsiniz. Atamalarınızın her birini manuel olarak ayarlayabilir ve ayarı kaydedebilirsiniz.

İşte bu kadar! İşte PC’de Call of Duty Mobile oynamanın ikinci yöntemi buydu.

Sonuç:

Oyuncular arasında Call of Duty Mobil’e olan heyecan gün geçtikçe artıyor. Biz de oyun deneyiminizi arttırmak için böyle bir rehber hazırlamak istedik. Kurulumla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, aşağıya bir yorum bırakabilirsiniz. Oyun deneyiminizi bizimle paylaşmayı unutmayın.