Call of Duty: Modern Warfare, İlk Yılda Seri Tarihinde Artık En Çok Satan Oyun Oldu

Call of Duty: Modern Warfare, İlk Yılda Seri Tarihinde Artık En Çok Satan Oyun Oldu

Call of Duty: Modern Warfare, satış rekorları kırmaya devam ediyor. Activision Blizzard, oyunun ilk yıl satışlarının Call of Duty tarihindeki en yüksek satış miktarı olduğunu açıkladı. Ancak şirket net bir satış rakamı vermedi.

Rakam yalnızca 30 Eylül'ü kapsadığı göz önüne alındığında, bu dikkate değer bir başarıdır. Bu nedenle Ekim 2019'da piyasaya sürülen oyunun, seri içni tek yıllık satış rekorunu kırmak bir yıl geçmesine bile gerek kalmadı. Daha önce ilk yıl satışları için rekor kıran oyunun hangisi olduğu henüz belli değil.

Activision ayrıca Modern Warfare'ın ömür boyu satışlarının üçte ikisinin dijital olduğunu duyurdu. Şirket, dijital oyun satışlarından kutulu kopyalardan daha fazla para kazandığı için bu Activision için oldukça iyi bir ayrıntı.

Activision, battle royale oyunu Warzone'un Modern Warfare satışlarının artmasına yardımcı olduğunu söyledi. Şirket, Modern Warfare için oyun satışlarında, ücretsiz olan Warzone'dan ücretli Modern Warfare oyununa yükseltme yapan kişilerden gelen “önemli bir büyüme” gördüğünü belirtti.

Dahası Activision, Modern Warfare ve Warzone'u kapsayan “Modern Warfare evreninde” oynanan toplam saatin Black Ops 4'e kıyasla yaklaşık yedi kat daha yüksek olduğunu söyledi.

Toplamda, Modern Warfare ve Warzone, geçen yılın aynı döneminde Black Ops 4'ün aylık aktif kullanıcı sayısının üç katından fazlasını gördü. Activision, konsolun aylık aktif kullanıcılarının “güçlü bir şekilde büyüdüğünü”, PC'deki aylık aktif kullanıcıların ise geçen yıla göre “on katın üzerinde” arttığını söyledi.

İnsanlar sadece Call of Duty oynamakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazlasını da harcıyorlar. Activision, Modern Warfare ve Warzone için mikro işlem satışlarının bir önceki yıla göre dört kart arttığını söyledi.

Bir sonraki Call of Duty oyunu, bu ay PS4, Xbox One ve PC'nin yanı sıra PS5 ve Xbox Series X için piyasaya sürülecek olan Black Ops Cold War.