Call of Duty Vanguard: Çıkış Tarihi, Platformlar ve Yeni COD Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Call of Duty Vanguard: Çıkış Tarihi, Platformlar ve Yeni COD Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mutlak çağlar boyunca yılda kabaca bir oyun çıkaran bir seri ve artık serinin bir sonraki girişi olan ve olayları II. Dünya Savaşı'na geri götüren Call of Duty: Vanguard hakkında çok şey biliyoruz.

Söylentiler ve ayrıntılar da hala ortalıkta dolaşıyor ve Activision'ın henüz açıklamadığı bazı bilgileri bize sağlıyor ve Vanguard hakkında bilinmesi gereken her şeyi burada toplayacağız.

Call of Duty Vanguard çıkış tarihi

Daha öncki yıllarda olduğu gibi Call of Duty oyunları genelde her yıl sonbaharda piyasaya çıkış yapmakta. Bu yılda CoD geliştiricileri sonbaharda piyasaya süreceği oyunun çıkış tarihini 5 Kasım 2021 olarak açıkladı.

Call of Duty Vanguard platformları

Platformlar söz konusu olduğunda, Vanguard'ı ne üzerinde oynayabileceğinize dair  nihayet bir kez daha tam onay aldık. Oyun PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC için çıkacak. 

Call of Duty Vanguard alfa ve beta testleri

Artık oyunun ne zaman çıkacağını bildiğimize göre, COD makinesi gerçekten hızlanıyor ve bu, insanların oyunu denemeleri ve her şeyin dengeli olduğundan emin olmak için ayarlamaya yardımcı olmaları için çeşitli genel testler olacağı anlamına geliyor.

İlki PlayStation'a özel bir açık Alfa'ydı, fakat oyunun beta sürümünü tüm platformlarda Vanguard'ı ön sipariş edenler için açık olacak. Testler, oyuncuların hakkında çok konuşulan Champion Hill oyun modunu ve zaman içinde daha fazla harita ve modu denemesine izin verecek. 

Buradaki linkten aşağıdaki twete ulaşabilirsiniz.

Call of Duty Vanguard oynanışı

İşte burada bazı şeyleri tahmin etmek düşündüğünüzden biraz daha zor olabilir – konu bir COD oyunu olduğunda emin olabileceğimiz birkaç şey olsa da, hala bazı gerçek değişkenler var

Güvenebileceğimiz şey, hızlı öldürme süresi ve seğirtici oynanışa sahip birinci şahıs nişancı olacak ve tıknaz bir çok oyunculu bileşenin yanı sıra nispeten kısa ama gösterişli bir kampanya ile gelecek.

Tek oyunculu hikayenin, 2. Dünya Savaşı'nın farklı cephelerinde bir grup askeri takip ederek özel kuvvet birimlerinin doğuşunu takip ettiğini biliyoruz, çok oyunculu ise bir COD oyunu için şimdiye kadarki en büyük konumlardan biri olan 20 harita ile başlayacak. Oynanabilir karakter Polina'nın Stalingrad'ın kaosunda savaşa girişini gösteren bu bölümün yukarısına yerleştirilmiş ilk demoya göz atabilirsiniz.

Vanguard'a, 2019'da Modern Warfare için getirilen sistemler üzerine inşa edilen ve bazıları şimdiye kadar gösterilen görüntülerde yer alan bazı yenilikler de geliyor. Örneğin, kör ateş ve atlı hareketin partiye gelmesiyle silah montajı daha karmaşık hale geliyor ve ayrıca gördüklerimizden bir sürü tırmanma var.

Yıkılabilir kapak, savaş alanını daha önce herhangi bir COD oyununda olduğundan daha fazla değiştirmenize izin verirken, eksiksiz bir Gunsmith sistemi bir kez daha silahlarınızı neredeyse takıntılı bir ayrıntı derecesine göre özelleştirmenize izin verecek.

Kulağa küçük ölçekli bir battle royale gibi gelen ve çok eğlenceli görünen Champion Hill adlı yeni bir çok oyunculu mod var ve her şeyi ortaya çıkarmak için bazı yeni ve geri dönen ekipman ve silahlar görmeyi bekliyoruz.

COD Vanguard hikayesi ve başlığı

Activision'ın resmi duyuru fragmanı, bir İkinci Dünya Savaşı ortamına işaret eden görüntü sızıntılarının gerçekten doğru olduğunu doğruluyor. Ve bu kısa klip tamamen bilgiyle dolu olmasa da (sonuçta sadece bir teaserdı), sonraki fragmanların somutlaştırdığı birkaç şeyi doğruladı.

Vanguard, fragmanda görünen dört yere odaklanacak. Askerler, Doğu Cephesi, Batı Cephesi, Pasifik ve Kuzey Afrika'daki Savaşın kilit savaş alanlarında savaşacaklar.