Capcom, 2019 Yılının Son Çeyreğine Ait Mali Raporu Yayınladı

Capcom, 2019 Yılının Son Çeyreğine Ait Mali Raporu Yayınladı

      Oyun sektörünün en önemli oyunlarının yayıncısı olan ve uzun yıllardır bu başarısını hiç azaltmadan sürekli olarak arttırmayı başaran Capcom şirketinin 2019 yılının son çeyreğine dair mali raporu paylaşıldı. 1 Ekim-31 Aralık 2019 tarihlerini kapsayan mali raporda dikkat çeken detaylar yer alıyor.

      Resident Evil 2 ve Monster Hunter World gibi milyonlarca oyuncuya sahip oyunların yayıncılığını yapan Capcom, başarısını devam ettiriyor. Şirket tarafından yayınlanan mali rapora göre, yayıncılığını yaptığı Monster Hunter World oyunu 15 milyon satış rakamına ulaşmış. Ayrıca oyuna çeşitlilik getirilmesi açısından satışa sunulan genişleme paketi Iceborne ise 4.5 milyon satış rakamına ulaşmış. Iceborne, geçtiğimiz yıl Eylül ayında konsollar için çıkmıştı. PC platformu için ise Ocak ayında çıkmıştı.

    2019 yılının bir başka önemli oyunu olan ve 2020 yılının içerisinde üçüncüsünün de geleceği bilinen Resident Evil 2: Remake’nin de yayınlanan mali raporda satış rakamlarından bahsedildi. Yayınlanan mali rapora göre Resident Evil 2: Remake yaklaşık 5 milyon satış rakamına ulamış.

    Şirketin bir başka başarılı yapımlarından birisi olan Devil May Cry 5’in yayınlanan raporda satış rakamlarına dair bir bilgi yer almasa da şirket oyunun satışlarından oldukça memnun olduklarını belirtti.

     Capcom, 2019 yılının 1 Nisan – 31 Aralık tarihleri arasında toplam 485.2 milyon dolarak kazanarak büyük bir gelir elde etti. Ancak elde ettiği bu gelir ne kadar fazla da olsa 2018 yılının aynı tarihler arasında ki geliri baz alındığında %13.6 daha az olduğu görülüyor. Capcom’un elde ettiği 485.2 milyon doların yaklaşık olarak 372.2 milyon doları dijital marketlerden elde edilmiş.