Capcom, Dragon’s Dogma 2’deki Efsanevi Kahraman Sınıfı Detaylarını Paylaştı

Capcom, Dragon’s Dogma 2’deki Efsanevi Kahraman Sınıfı Detaylarını Paylaştı

PlayStation Capcom blogunda Dragon’s Dogma 2 hakkında yeni görüntüler ve dün gece State of Play’de tanıtılan Efsanevi Kahraman hakkında birçok yeni detay yayınlandı.

Gösterilen videodan da anlaşılabileceği gibi, Efsanevi Kahraman – herhangi bir silahı anında değiştirerek diğer tüm becerilere erişebilen eklektik bir sınıftır. Illusionist gibi, bu sınıf Sırıldayan ya da oyuncu karakterine sınırlıdır ve bu nedenle piyonlara atanamaz.

Capcom’un promosyon görevlisi Ken Mendoza, Efsanevi Kahraman’ın büyük bir kılıçtan sihirbazın asasına kadar her türlü silahı kullanabileceğini, herhangi bir mesleğin temel yeteneklerine erişebileceğini ve dolayısıyla duruma bağlı olarak güçlü yanlarını kullanabileceğini açıkladı. Örneğin, dünkü videoda bir sihirbazın bir canavarı dondurarak etkisiz hale getirdiğini ve ardından buzları ikili kılıcıyla zıplama saldırısı için temel olarak kullandığını gördük.

Ancak Efsanevi Kahraman mükemmel ve her şeye gücü yeten bir sınıf değil. Bir sınıftan diğerine geçebilmek için oyuncunun yanında birçok silah taşıması gerekmekte (ve Dragon’s Dogma 2’de taşınabilir ağırlık sınırlıdır) ve gerçekten en iyi oyun becerilerine sahip oyuncuların ellerinde etkili olmaktadır, aksi takdirde diğer tüm mesleklerden daha az potansiyele sahip evrensel bir sınıf olabilirler.

Sınıflardan bahsederken, Capcom ayrıca Dragon’s Dogma 2 dünyasında belirli meslekleri ustalaşmış özel NPC’ler hakkında da bilgi verdi. Bu sınıfların ustalarıyla dostane ilişkiler kurarak yeni sınıfları veya “usta becerileri” kilidini açmanızı sağlayacak özel kitaplar elde edebilirsiniz.

Nihayetinde, yaratıcılar Dragon’s Dogma 2’de piyonların enfekte olabileceği bir hastalık olan Ejderha Vebası’ndan da bahsetti. Piyonlar, bu hastalıktan daha iyi özellikler ve savaşta daha aktif bir davranış elde ederler, ancak bu bonuslar için “yıkıcı felaketlerle” ödeme yapmaları gerekecektir gibi görünüyor. Değer mi yoksa ilaç bulmak daha mı iyi? Oyuncular için zor bir karar olacak.

Dragon’s Dogma 2, 22 Mart 2023 tarihinden itibaren PC, PS5 ve Xbox Serisi’nde mevcut olacak.