Capcom Dragon’s Dogma 2’nin PC’deki kare hızı sorunlarını biliyor ve çözüm yolları arıyor

Capcom Dragon’s Dogma 2’nin PC’deki kare hızı sorunlarını biliyor ve çözüm yolları arıyor

Capcom şirketinden olan Dragon’s Dogma 2 adlı fantastik rol yapma oyununun merakla beklenen devamı 22 Mart’ta piyasaya sürülecek. Ancak, PC sürümünde optimizasyon sorunlarıyla karşılaşmak mümkün.

IGN’nin performans sorunlarıyla ilgili bir sorusunu yanıtlayan Capcom, PC’deki performans sorunlarının, oyundaki çok sayıda NPC tarafından gereken CPU miktarı ile ilgili olabileceğini belirtti.

Dragon’s Dogma 2’de her karakter için farklı bir CPU ayrılmaktadır ve bu CPU’lar dinamik olarak, karakterlerin çeşitli ortamlardaki fiziksel varlıklarının etkisini hesaplar. Aynı anda birçok karakterin ortaya çıktığı durumlarda, işlemci yoğunluğu çok yüksek olabilir ve kare hızını etkileyebilir. Bu gibi durumlarda, GPU üzerindeki yükü azaltan ayarların şu anda sınırlı bir etkisi olabileceğini anlıyoruz; ancak gelecekte performans artırma olanaklarını araştırıyoruz.

Capcom, PC’deki kare hızı sorununa odaklanmış olsa da, IGN’deki bazı erken kopya sahipleri, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’te kare hızı kararsızlık sorunuyla karşılaştı. IGN performans inceleyicisinin belirttiğine göre, Dragon’s Dogma 2, tüm formatlarda işlemci ve bellek bant genişliği gereksinimlerinden etkilenebilir. Oyunun bazı bölgeleri, hatta en pahalı makineler ve özellikle işlemci için oldukça talepkârdır.

Şu anda Dragon’s Dogma 2, yüksek donanım gereksinimleri sunmaktadır. Oyun, hatta RTX4090 ile eşleştirilmiş AMD 5800X3D işlemci gibi yüksek performanslı makinelerde bile zor çalışmakta ve yoğun şehirlerde belirgin performans düşüşleri yaşanmaktadır.

PcGamer portaline göre, düzgün bir oyun deneyimi elde etmek için modern bir işlemci ve ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir. Capcom’un donanım gereksinimleri, mutlak minimum olarak kabul edilmeli ve ideal olarak Intel Core 12. nesil veya Ryzen 5000 serisi işlemciye ihtiyaç duyulmaktadır. İşlemci çoklu işlemciliği destekliyorsa altı çekirdekli bir işlemci de işinizi görebilir.

Orta veya düşük seviye bir oyun bilgisayarınız varsa, açık dünyada 60 kare/saniye üzeri performans beklememelisiniz. Ana şehirde bile, 1080p’de düşük grafik ayarlarında bile bu değerin yarısını görmek isteyeceksiniz.